Vind gavekort på 450,- kr

Vind et gavekort på 450,- kroner til functionalfoods.dk

Vi udtrækker en vinder den 10. hver anden måned, og vinderen får direkte besked. I mellemtiden sender vi dig guldkorn om Keto, vægttab og sundhed.

Functionalfoods er vores søsterselskab, og vores høje standarder er lagt i de fysiske sundhedsprodukter – Prøv vores Fitbar, Bone broth eller andre gode sager.

OBS: Vi får lige nu massive henvendelser da vi forveksles med en amerikansk keto side. Står der keto963 eller alt andet end Ketoliv på din trækning, er det IKKE Ketoliv du er medlem af. 
App

8 faldgruber på vej til Ketose

8 faldgruber på vej til Ketose

Otte faldgruber på vej i ketose

For mange går det gnidningsfrit at komme i ketose, men for andre opstår der Keto influenza, og hvis det er tilfældet, kan det være en god idé, at have helt styr på, hvordan du kommer hurtig og gnidningsfrit over på den anden side, uden afveje eller stop på vejen. Men det kan være svært –

Kulhydrater findes i næsten alt, og det kan være svært at gå imod strømmen. Uanset om du oplever modgang med ketose lige nu, eller om du vil forberede dig bedst muligt, får du her 8 faldgruber du skal styre udenom, når du laver overgangen til ketose.

1. Du spiser for mange kulhydrater, uden at du ved det 🥖

Den første faldgruber er, at du ikke mindsker dit kulhydratindtag nær så meget, som du tror du gør. Der findes kulhydrater i rigtige mange ting, og medmindre du spiser helt rent (grøntsager og kød), kan der være kulhydrater i flere af de ting du spiser, uden at du ved det.

Vi bliver gang på gang overrasket over, hvor mange madvarer der er tilsat en eller anden form for sukker, og det er tilmed helt uden grund. Du kan derfor overkomme denne faldgruber, ved at holde dig til masser af grøntsager, en ægte proteinkilde som kød, eller køderstatninger, hvor du undersøger indholdet, og supplerer med en olie, nødder (der ikke er stegt i vegetabilske olie, sukker eller honning),  feta eller lignende. Hvis du holder dig til rigtig mad, går du ikke helt galt i byen

2. Du drikker ikke nok vand 💦

Som vi tidligere har nævnt, skal du sørge for at drikke masser af vand i overgangen til ketose. Du taber væske i takt med, at du tømmer dine glykogendepoter. Drik derfor 1-2 liter vand (kaffe tæller ikke) hver dag, i overgangen til ketose.

3. Du spiser for mange mælkeprodukter 🥛

Mange mælkeprodukter har laktose, som er et mælkesukker. Ligesom alt andet sukker, bliver det forbrændt først. Hvis du derfor spiser for mange mælkeprodukter, kan det være en faldgrube for, at du ikke kommer gnidningsfrit i ketose. Desuden indeholder mange mælkeprodukter mange kalorier, hvorfor det skal spises i moderate mængder. Hvis du overgår til keto og propper dig med ost og bacon, gør du tingene sværere for dig selv. Spis ægte mad og husk grøntsagerne.

4. Du er ligeglad med kvaliteten af maden 🥗

En faldgrube vi ser ofte, er hvis man ikke tænker på kvaliteten af maden, men blot går op i, at få tilstrækkeligt med makronæringsstoffer, som er fedt, protein og kulhydrater. For kroppen, er det lige så vigtigt at få vitaminer og mineraler, og der er f.eks. 3. gange så mange vitaminer, mineraler og omega 3 i kød der er økologisk, sammenlignet med kød der ikke er.

I mad af ringe kvalitet, er der oftest tilsat ting, heriblandt sukker, for at gøre op for den manglende gode og ægte smag. Flæskesvær er et eksempel på en snack, der er næringsfattig, men som indeholder fedt. Det er populært, og kan sagtens spises, men det skal ikke indgå som en væsentlig del af kosten.

5. Du salter ikke din mad nok 🧂

Når du forbrænder dine glykogendepoter, mister du, sammen med væske, også elektrolytter. De skal genopfyldes, da de varetager vigtige funktioner i kroppen. Sørg derfor for, at salte din mad tilstrækkeligt, eller tag et salt-shot i overgangen til ketose.

6. Du snacker for meget 🥜

Mange er vant til at snacke meget. Det kan være en faldgrube i overgangen til ketose, eller når du er i ketose. En enkelt snack her, og en enkelt snack der, kan hurtigt løbe op i mange kulhydrater, uden at du lægger mærke til det. Prøv at spis 3 måltider om dagen, og holde dig til det. Drop alle mellemmåltiderne og de snacks der kan dukke op, i løbet af dagen.

7. Du spiser for meget protein 🥩

Når man spiser Keto, spiser man en lille mængde kulhydrater, en moderat mængde protein og en høj mængde fedt. Det kan godt strækkes til en nogenlunde tilsvarende mængde protein og fedt, men på grund af, at mange er utrolig fedtforskrækket, kan de finde på, at spise en kost der svare til en lille mængde kulhydrater, en lav mængde fedt og en meget høj mængde protein.

Spiser man en meget, meget høj mængde protein, kan man stimulere til en process der kaldes glukoneogenese, som omdanner proteinstoffer til glukose. Du spiser altså så meget protein, at din krop vælger at nedbryde en del af det, udelukkende for at bruge det som energikilde. Det går imod vores mål om, at forbrænde fedt, fordi vi pludseligt har rigeligt med glukose til rådighed fra proteinet. Spis derfor en moderat mængde protein, og hvis det er kød du spiser, så spis gerne fedtholdigt protein.

8. Du sover ikke nok 🛌

Manglende søvn er en væsentlig faldgruber, når det kommer til at spise en bestemt type kost. Og specielt når kosten til tider kan være striks. Som vi siger, træffer din søvnige hjerne nogle beslutninger, som din friske hjerne ikke ville have truffet. Med andre ord, er du mere tilbøjelig til at spise snacks, kulhydrater og andre sager, hvis du er træt og i søvnunderskud. Det er desuden under søvnen, at mange af kroppens vigtige gendannelsesprocesser foregår, og det er vigtigt at få 7-8 timers daglig søvn. På denne måde er du udhvilet, og din krop og hjerne er klar til, at træffe beslutninger på et fornuftigt grundlag.

 

Andre opskrifter

Left Menu Icon