8.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Lav arbejdstid
  • Godt næringsindhold til Keto
  • Velsmagende

Ulemper

  • Høj bagetid før at andelårerne er sprøde og gode
Tid
7
Smag
8
Holdbarhed
7
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

Andelår er nemt, lækkert, og er generelt et fjerkræ højt på fedt - særligt hvis du nyder det sprøde skind. I denne opskrift serverer vi den med en simpel fetasalat, som vi dog topper med ganske få tranebær og hampefrø, eller alternativt sesamfrø.

Andelår med fetasalat toppet med tranebær og hampefrø

Bedøm denne ret

0 fra 0 stemmer
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 660kcal
Kulhydrater: 8g
Protein: 56g
Fedt: 41g
Fiber: 3g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Andelår
  • 400 gram andelår
  • 1 stk hvidløgsfed
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk tørret persille, kan undværes
Salat
  • 125 gram blandet salat
  • 1 stk agurk
  • 1 stk gulerødder
  • 2 stk æg
  • 45 gram feta
  • 30 gram hampefrø eller sesamfrø
  • 30 gram tranebær
Dressing
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 0,5 tsk sennep

Fremgangsmåde

Andelår
  • Tænd for ovnen på 150°
  • Start med at aftørre dine andelår med lidt køkkenrulle, og prik huller i skindet med en gaffel og læg dem i en frysepose
  • Tag en lille skål og smelt smør, pres så hvidløgsfed i skålen og tilsæt salt, peber og tørret persille krydderi. Når smørret ikke er brandvarmt, tilsætter du det i posen og blander det godt med andelårerne. Læg det i et ovnfast fad og bag det i 1 time og 50 minutter i ovnen ved 150°.
  • Hæv temperaturen til ca. 200° og bag dem til skindet er lidt sprødt, ca. 10 minutter. Det burde det blive omkring de 2 timer samlet set.
  • Tilsæt vand i en skål og kog det op. Når det koger tilsætter du ægget og lader det koge i 6-7 minutter, afhængigt af æggets størrelse. Hæld det kogende vand fra og tilsæt kold vand. Lad det trække i 2 minutters tid til det er afkølet, og pil æggene.
Salat og dressing
  • Skyl dine grøntsager og hak salaten godt. Tilsæt i en salatskål, skær agurk i skiver og riv gulerod, og tilsæt salaten. Drys med feta på toppen, sammen med hampefrø (eller sesamfrø) og dine tranebær.
  • Lav en salatdressing ved at blande alle ingredienserne til dette, og mixe det godt sammen. Stryg det over salaten.
  • Halver dine æg og læg dem på toppen, og server dit andelår med den lækre fetasalat.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her