Vind gavekort på 450,- kr

Vind et gavekort på 450,- kroner til functionalfoods.dk

Vi udtrækker en vinder den 10. hver anden måned, og vinderen får direkte besked. I mellemtiden sender vi dig guldkorn om Keto, vægttab og sundhed.

Functionalfoods er vores søsterselskab, og vores høje standarder er lagt i de fysiske sundhedsprodukter – Prøv vores Fitbar, Bone broth eller andre gode sager.

🗺 Strategier du kan tage med dig videre

Du er næsten i mål med dit 30 dages Ketoliv Kickstart, så vi vil nu kigge på, hvordan du nu kan fortsætte måden at spise på, på en mere intuitiv måde, og uden nødvendigvis at følge noget helt slavisk, som du jo har gjort i dit Kickstart.

Vi har kortlagt 3 metoder, der kan hjælpe dig i fremtiden herfra, hvor en af dem er Keto madplaner, og som vi er stærkt fortaler for, som vi kan fortælle dig om lidt. De tre, eller faktisk 4 metoder, er disse:

  1. Kalorietælling
  2. Tallerkenmodellen
  3. Madplaner
  4. (Intuitiv spisning)

Kalorietælling

Det er brugt af mange der forsøger at tabe sig, og med kalorietælling bruges oftest en app til at skrive sin mad ind, efter man har målt og vejet den. Det findes mange forskellige apps, hvor Lifesum og MyFitnessPal er de største af slagsen. De kræver dog et månedligt “pro” abonnement, for at du ordentligt kan få gavn af fordelene.
Kalorietælling giver dig et nemt overblik over, hvor meget du har spist, og hvordan de forskellige makrofordelinger ligger fordelt (fedt, protein og kulhydrater). Du kan hurtigt se, om du har spist for meget af en makro (f.eks. protein), eller eksempelvis skal nedjustere på dine kulhydrater.

Det er en rigtig strukturet måde at spise KETO, men har mange ulemper.

Kalorietælling er rigtig omfattende og striks. Mange går i gang med kalorietælling, men finder hurtigt ud af, at det er meget tidskrævende at måle og veje sin mad. Derudover er man begrænset, hvis man ikke kan måle sin mad. Det er muligt at sjusse sig til, hvor mange gram af en mad man spiser, men det  gør metoden meget mindre brugbar, og du kan derfor ikke vide, om dine tal rent faktisk er rigtige, når dagen er omme. De fleste stopper igen med at tælle kalorier, efter meget kort tid.
Vi anbefaler kalorietælling som et fejlfindsredskab, hvis du over tid ikke oplever de resultater du søger. Så kan det være smart, for en uge eller to, at tælle kalorier, så du får et billede af, hvordan du faktisk spiser.

Tallerkenmodellen

Tallerkenmodellen handler om at inddele din tallerken i de rigtige fordelinger. Den tager højde for mængde, og er generelt et godt værktøj for dem, der ønsker at have en regel at holde fast i, uden at skulle måle og veje sin mad. 50% af din tallerken skal indeholde grønsager, 40% indeholde fedtholdigt protein og 10+% indeholde fedt. Fedt som nødder, gode olier eller mælkeprodukter.

Da grønsager har ganske få kulhydrater, får du sjældent for mange ved at spise 50% af din tallerken med grønsager, så længe du holder dig til de typer af grønsager, der er gode på Keto.

Så for at forstå den helt præcist, så vil du, når du følger tallerkenmodellen, oftest ramme dine Keto makronæringsstoffer (60-70 % fedt, 30-20 % protein og 5-10% kulhydrater).

Som hovedregel kan du spise mad der har under 5 gram kulhydrater per 100 gram, og som hovedregel bør det være ovenjords grønsager

Fordelene ved tallerkenmodellen er, at den er mere løs. Den sørger for, at du får masser af grønt, og rammer rimeligt præcist med protein og fedt. Den er et godt udgangspunkt for nogle, der ikke ønsker hverken at måle eller veje mad.

Ulemperne ved tallerkenmodellen er selvfølgelig, at den er upræcis. Selvom den tit rammer rigtigt, har du svært ved at se, om du rent faktisk får for mange kulhydrater eller utilstrækkeligt med protein og fedt. Hvis du ikke er helt dus med, hvor meget de forskellige madvarer indeholder, er der en stor usikkerhed i denne metode, når det kommer til at få den rigtige mængde mad.

 

Madplaner

En madplan sparer dig både tid og penge, fordi du ikke render i indkøbscenteret fra tid til anden, og kan kombinere retter, der bruger nogle af de samme ingredienser, og derved mindske madspild. Madplaner er populære i andre sammenhænge, da der er mange fordele ved dem, og det er derfor, vi i Ketoliv fokusere meget på, at lave nogle gode madplaner, som er Ketovenlige.

Madplanerne vi laver er ernæringsberegnede (for hele dagen), og du kan nemt skifte en ret ud i madplanen, eller tilføje dine egne.

Indkøbslisterne og madplanerne er dynamisk, så hvis du skifter en ret ud, retter alt sig til, både indkøbslisten og næringsindholdet.

Du kan få maden leveret med Rema1000, så du slipper for selv at handle. Du får derfor en alt-i-en løsning, ved at bruge vores madplaner, og det er præcist det, vi prøver på. At gøre det nemt for dig, at leve på Keto..

Find vores madplaner i appen og på ketoliv.dk

 

Spise intuitivt

Det fjerde punkt handler om, at spise intuitivt. Det vil sige, blot at vide hvilke ingredienser du kan spise, ud fra vores madlister, og så bare planlægge og lave mad hen af vejen.
Left Menu Icon