14.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Vildt smagfuld og lækker
  • God kombination af ingredienser og blanding af surhed og sødme

Ulemper

  • Kulhydratindhold i den høje ende
Tid
9
Smag
9
Holdbarhed
7
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

Dette er en meget smagfuld kyllingeopskrift, som spises i en salat, sammen med en lækker goma dressingen. Smagsnuancerne er præget af mynteblade, soja og den lækre goma. Den er mættende, super lærende og smagfuld, og er en god sommer ret

Autentisk og grøn kyllingeret med gomadressing

Bedøm denne ret

4 fra 1 stemme
Køkkentid25 min
Ventetid15 min
Samlet tid40 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto], [Liberal LCHF]
Kalorier: 747kcal
Kulhydrater: 14g
Protein: 53g
Fedt: 49g
Fiber: 12g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Kylling og marinade
  • 400 gram kyllingebryst
  • 50 ml sojasauce
  • 1 tsk fiskesauce
  • 0,5 tsk honning eller 1 tsk sukrin gold
  • 3 spsk citronsaft
  • 0,5 bundt frisk mynte eller koriander
Salat
  • 0,5 stk spidskål eller rødkål
  • 3 stk gulerødder
  • 2 stilke forårsløg
  • 1 stk lime
  • 1 stk avocado
  • 50 gram bønnespirer
  • 30 gram sesamfrø
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk sojasauce
Goma dressing
  • 125 gram sesamfrø
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 3 spsk citronsaft
  • 4 spsk olivenolie
  • 50 ml vand*

Fremgangsmåde

Kylling og marinade
  • Tag en frysepose, skær kylling i mundrette og aflange bidder og læg det i posen. Tilsæt soja, fiskesauce, citronsaft og honning eller sukrin gold. Bland posens indhold godt og læg lad kyllingen række i marinaden, imens du laver goma dressingen
Goma dressing
  • Rist sesamfrø på en pande. Vend den ofte, da de små frø nemt brænder på. Rist i ca. 5 minutter. Tag en blender og tilsæt sesamfrø, soja, presset hvidløgsfed, saft fra en halv citron, olivenolie og vand, og blend det, til det har en god og cremet konsistens. Tilsæt mere vand, hvis du vil have den tyndere (Vi lavede den ret tynd i konsistensen). Smag til med salt og peber!
Kylling fortsat samt salat
  • Tøm posens indhold ud på en pande og steg kyllingen til den er gennemstegt. Skær salat imens kyllingen steger.
  • Tag en mandolinjern og snit spidskål fint og derefter gulerødder. Hak forårsløg og skær avocado i skiver. Pil myntefladende fra og hak fint. Tilsæt salaten på tallerkner og bland sammen med bønnespirer. Lav en blanding af olivenolie og soja, og hæld over salaten. Drys med sesamfrø, læg avocado ved, og pres yderligere citronsaft over hele salaten.
  • Læg kylling ved, og server den med goma dressingen
Noter:
Vi har estimeret, at 2 personer kun spiser ca. halvdelen af goma dressingen, hvorfor kun halvdelen af dressingen er medregnet i næringsberegningen
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her