6.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Rigtig lækker pizza, da den laves med pesto
  • Ikke en perfekt sprød bund, men ret god af en blomkålspizza at være!

Ulemper

  • Det er en anelse bøvlet af presse blomkålet for vand
Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
6
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

En god og lækker blomkålspizza der smøres med pesto i bunden i stedet for tomat. Pizzaen bliver lækker og anderledes, og er en rigtig god Keto pizza.

Blomkålspizza med pesto KETO

Bedøm denne ret

4 fra 1 stemme
Køkkentid20 min
Ventetid20 min
Samlet tid40 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 890kcal
Kulhydrater: 6g
Protein: 41g
Fedt: 69g
Fiber: 13g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Pizzabunden
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk æg
  • 3 spsk pofiber
  • 100 gram parmesan
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk tørret oregano
Pesto
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 20 gram pinjekerner ca. 1,5 spsk
  • 1 stk hvidløgsfed
  • 50 gram parmesan
  • 7 spsk olivenolie ca. 100 ml
  • 3 spsk citronsaft
Topping
  • 1 stk valgfrit pizzatopping
  • 125 gram mozzarella

Fremgangsmåde

Pizzabund
  • Tænd for ovnen på 200°
  • Riv blomkål i buketter. Kog dem i 2 minutter, og blend dem bagefter til mos i en foodprocessor.
  • Hæld blomkålsmosen over på et viskestykke. Fold viskestykket rundt om blomkålsmassen, og pres væsken ud af den.
  • Hæld blomkålsmassen tilbage i foodprocessoren, og blend med resten af ingredienserne til bunden – æg, pofiber, parmesan, tørret basilikum og oregano
  • Hæld dejen over på en bageplade med bagepapir. Læg et stykke bagepapir ovenpå, og form pizzaen med hænderne, så godt du kan, ved at trykke på det øverste bagepapir.
  • Bag bunden uden fyld i ovnen i 30 minutter ved 200°. Lav pestoen imens.
Pesto
  • Pluk din basilikum for blade, og kom dem i en minihakker eller en foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne – pinjekerner, hvidløg, parmesan, olie og citronsaft. Blend det godt sammen.
Topping
  • Gør din valgfri topping klar, og skær mozzarellaen i skiver.
Pizza
  • Efter 30 minutter tager du pizzabunden ud, smører den med pesto og tilsætter din topping. Læg mozzarellastykker på, og giv den et lille drys tørret basilikum på toppen.
  • Bag pizzaen i 8-12 minutter, eller indtil den ser færdig ud.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her