4.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Fuld af fibre og vitaminer
  • Mættende, godt med fedt og super smagfuld

Ulemper

Tid
8
Smag
10
Holdbarhed
8
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

En formidabel salat, tilbehør og endda også som selvstændig frokostret. Salaten er sindssygt lækker, yoghurt dressingen er en dejlig tilføjelse, og retten bliver både krydret og smagfuld, og så har den masser af mættende fibre.

Broccoli tomat salat med sprød bacon og yoghurt dressing

Bedøm denne ret

0 fra 0 stemmer
Køkkentid15 min
Ventetid10 min
Samlet tid25 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 477kcal
Kulhydrater: 4g
Protein: 23g
Fedt: 39g
Fiber: 2g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Broccoli tomat salat
  • 0,5 stk broccoli
  • 100 gram cherrytomater
  • 100 gram bacon
Yoghurt dressing
  • 100 gram græsk yoghurt 10%
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk vineddike, kan undlades
  • 1 tsk sukrin
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret dild

Fremgangsmåde

Broccoli tomat salat
  • Tag en gryde med vand og sæt det til at koge. Skær broccoli i buketter og læg det i et tørslag, der kan tåle at ligge over gryden med vand. Når vandet koger, skruer du lidt ned for varmen, sætter dit tørslag på gryden med vand, og lægger ligeledes tomaterne i tørslaget. Når grøntsagerne er blevet dampet kortvarigt, og nu er våde, drysser du dem med salt. På denne måde suger de mere af dampen. Damp grøntsagerne i 5 minutter, eller til du finder dem passende.
  • Tag en pande og steg dit bacon ved middel varme, og lav dressingen imens.
Yoghurt dressing
  • Bland alle ingredienserne for yoghurt dressingen i en skål. Græsk yoghurt 10%, citron, vineddike, sukrin, presset hvidløgsfed, olivenolie og dild dressing, samt salt og peber. Smag dressingen til, og tilsæt mere salt, peber, citron eller dild, som du finder passende.
  • Server dampet broccoli og tomater med store stykker sprød bacon, og hæld yoghurt dressingen i nogle strøg, henover salaten.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her