2.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Super fed
  • Lækkert smag og et tvist af citron

Ulemper

  • En anelse kvalm - så der spises små stykker!
Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
7
Ingredienser
6

Endelig vurdering af retten

Kagen er lækker og fyldig, præcist som en cheesecake skal være! Den har et godt tvist af citron - og med alt det flødeost, rammer den lige på sømmet af keto. Bunden er tilfredsstillende og sprød, og understøtter kagen som den skal. En lækker keto kage! Anden gang vi lavede kagen, var det i en mindre form - det gav et tårnhøjt ostefyld, så kagen blev lidt for meget :)

Cheesecake med mascarpone

Bedøm denne ret

3.88 fra 8 stemmer
Køkkentid25 min
Ventetid2 t 20 min
Samlet tid2 t 45 min
Opskrift til: 10 stykker
Type: [Liberal LCHF]
Kalorier: 418kcal
Kulhydrater: 2g
Protein: 5g
Fedt: 43g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Bunden
  • 200 gram mandelmel
  • 3 spsk kokosolie ca. 40 gram
  • 30 ml vand* ca. 2,5 spsk
  • 10 gram hørfrø
  • 2 tsk sukrin
Ostemassen
  • 3 blade husblas
  • 250 gram flødeost
  • 250 gram mascarpone
  • 1 stk citron
  • 125 gram sukrin gerne flormelis
  • 1 stk vaniljestang
  • 400 ml piskefløde

Fremgangsmåde

Bunden
  • Forvarm ovnen på 200°. Tag en bageform (ca. 18-22 cm), og smør den med fedtstof. 
  • Tilsæt sukrin, salt og mandelmel i en stor skål. Blend hørfrø og bland det sammen med vandet. Lad det trække i et par minutter, og hæld det over i den store skål, sammen med smeltet kokosolie. Bland det godt sammen til en samlet masse - du er nok nødt til at bruge begge hænder her!
  • Pres det fladt i bageformen. Bag bunden i ovnen i ca. 15 minutter, eller til den får en gylden farve
Ostemassen
  • Hæld lidt kogende vand i en skål og tilsæt husblas. Rør i det til husblassen er helt opløst. 
  • Tag en anden skål, og bland flødeost, mascarpone, citronskal- og saft, sukrin og vaniljekorn - til en samlet cremet masse
  • Vend langsomt den smeltede husblas i massen og bland det meget grundigt. Pisk fløde til blødt skum, og vend det også i ostemassen. 
  • Hæld ostemassen over bunden. Sæt den i køleskabet i 2-3 timer, eller i fryseren i en god time. Pynt kagen med lidt bær, mynteblade eller hvad end du lyster. Vi tog den simple version med citronskal!
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her