4.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Sprøde og gode i konsistens
  • Nemme at lave og gode at have på lager

Ulemper

  • Kalorietunge
Tid
7
Smag
9
Holdbarhed
10
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Simple og lækre knækbrød, der er gode at have på Keto. De er smagsneutrale, let saltet og fungerer godt som alternativ for brød. De er kalorietunge, da kerner har mange kalorier, men kan sagtens spises i begrænset mængde. Vi estimerer med ca. 20 stykker af 4 gram kulhydrater per stykke.

Chiaknækbrød, egnet til Keto

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid10 min
Ventetid1 t 30 min
Samlet tid1 t 40 min
Opskrift til: 20 stykker
Type: [Keto], [Liberal LCHF]
Kalorier: 102kcal
Kulhydrater: 4g
Protein: 4g
Fedt: 7g
Fiber: 3g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 80 gram hørfrø ca. 1 dl
  • 80 gram chiafrø ca. 1 dl
  • 65 gram sesamfrø ca. 1 dl
  • 65 gram solsikkekerner ca. 1 dl
  • 100 gram græskarkerner ca. 1,5 dl
  • 300 ml vand
  • 1 tsk salt himalaysalt

Fremgangsmåde

  • Tænd for ovnen på 150°.
  • Start med at tilsætte vand og salt i en stor skål. Opløs saltet i vandet, og tilsæt så alle ingredienserne. Rør det godt rundt.
  • Lad dem trække i 10 minutter, så chiafrø og hørfrø kan suge al væsken. Den bliver til en stor klistret klump
  • Hæld kerneklumpen ud over en bageplade med bagepapir, og dyb en dejskraber i lidt vand, og form så "dejen" ud over hele bagepapiret, så det har en jævn tykkelse
  • Bag dejen i ovnen i lige knapt halvanden time. Når solsikkefrø i de yderste dele af dejen er blevet lettere brune i kuløren, er de umiddelbart færdige. Tag dem ud og lad det afkøle. Knæk så din knækbrød i mindre stykker og lad det afkøle. Sæt i en lufttæt beholder.
Noter:
Vi estimerer at der er til ca. 20 stykker. Får du ca. 20 stykker ud af det, er der 102 kalorier per stykke, samt 4 kulhydrater. 
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her