4.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Sprøde og gode i konsistens
- Nemme at lave og gode at have på lager
Ulemper
- Kalorietunge
Endelig vurdering af retten
Simple og lækre knækbrød, der er gode at have på Keto. De er smagsneutrale, let saltet og fungerer godt som alternativ for brød. De er kalorietunge, da kerner har mange kalorier, men kan sagtens spises i begrænset mængde. Vi estimerer med ca. 20 stykker af 4 gram kulhydrater per stykke.
Chiaknækbrød, egnet til Keto
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 80 gram hørfrø ca. 1 dl
- 80 gram chiafrø ca. 1 dl
- 65 gram sesamfrø ca. 1 dl
- 65 gram solsikkekerner ca. 1 dl
- 100 gram græskarkerner ca. 1,5 dl
- 300 ml vand
- 1 tsk salt himalaysalt
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 150°.
- Start med at tilsætte vand og salt i en stor skål. Opløs saltet i vandet, og tilsæt så alle ingredienserne. Rør det godt rundt.
- Lad dem trække i 10 minutter, så chiafrø og hørfrø kan suge al væsken. Den bliver til en stor klistret klump
- Hæld kerneklumpen ud over en bageplade med bagepapir, og dyb en dejskraber i lidt vand, og form så "dejen" ud over hele bagepapiret, så det har en jævn tykkelse
- Bag dejen i ovnen i lige knapt halvanden time. Når solsikkefrø i de yderste dele af dejen er blevet lettere brune i kuløren, er de umiddelbart færdige. Tag dem ud og lad det afkøle. Knæk så din knækbrød i mindre stykker og lad det afkøle. Sæt i en lufttæt beholder.