13.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • God og gennemgående ret
  • Velsmagende og lækkert Keto måltid

Ulemper

    Tid
    8
    Smag
    8
    Holdbarhed
    9
    Ingredienser
    8

    Endelig vurdering af retten

    Det her er en velsmagende og lækker Keto ret, der giver følelsen af klassiske bagte kartofler, men uden de mange kulhydrater. Den udgør et lækkert måltid, med masser af grønt, et stykke let og simpelt kylling, som serveres med en cremet sauce til. Et gennemsnitligt knoldselleri er målt til 320 gram (den spiselige del), som er hvad vi er gået ud fra.

    Cremet kylling med ovnbagt knoldselleri og asparges

    Bedøm denne ret

    0 fra 0 stemmer
    Køkkentid15 min
    Ventetid30 min
    Samlet tid45 min
    Opskrift til: 2 personer
    Type: [Keto]
    Kalorier: 753kcal
    Kulhydrater: 13g
    Protein: 43g
    Fedt: 56g
    Fiber: 8g

    Næringsindholdet er per person/stk

    Pin Print opskriften

    Ingredienser

    Kylling og stegning
    Grøntsager og bagning
    • 0,25 tsk cayenne peber
    • 0,5 tsk stødt paprika
    • 4 stk hvidløgsfed
    • 2 spsk olivenolie
    • 0,5 stk knoldselleri
    • 1 bundt asparges

    Fremgangsmåde

    Grøntsager og bagning
    • Tænd for ovnen på 200°
    • Tag en lille skål og bland paprika, cayenne peber, salt, peber og olivenolie, samt presset hvidløgsfed. Tag en ovnfast fad, som kan rumme både knoldselleri og asparges
    • Skær knoldselleri i ca. 2x3 cm og læg dem i det ovnfaste fad sammen med asparges. Hæld krydderiblandingen over og mix det godt rundt. Bag det i ovnen i ca. 30 minutter, eller til de virker færdige, når du stikker i knoldselleri med en gaffel. Bland dem lidt rundt 2-3 gange i løbet af de 30 minutter, de er i ovnen, og lav kyllingen imens
    Kylling og stegning
    • Skær kyllingebryst i passende størrelser. Vi halverede kyllingebryst på tværs. Drys med salt og peber.
    • Tilsæt smør på en pande og pres hvidløgsfed på panden. Steg i et minut ca. Tilsæt så olivenolie og dine kyllingestykker. Steg i ca. 4 minutter på hver side.
    • Tag kyllingen af panden og tilsæt bone broth eller en anden bouillon. Steg i ca. 2 minutter indtil ca. halvdelen af væsken er væk, og tilsæt så piskefløde. Når fløden koger tilsætter du kyllingestykkerne igen, og koger dem i saucen i ca. 3-5 minutter. Smag til med salt og peber undervejs
    Servering
    • Server kyllingestykkerne med flødesovsen, sammen med de bagte knoldselleri og asparges
    Noter:
    Den spiselige del af et knoldselleri, er ved et gennemsnitligt knoldselleri målt til 320 gram, som er det, vi er gået ud fra i opskriften. 
    VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her