9.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Smager fantastisk, kraftig i smagen men alligevel frisk fra lime og pesto!
  • Ekstremt god Keto ret

Ulemper

  • Tager 3-4 timer, da den skal simre
Tid
6
Smag
10
Holdbarhed
9
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

En lækker og velsmagende simreret, der kombinerer pesto og Cubanske krydderier i en gryderet der simres over et par timer. Det gør oksekødet utrolig smagfuld, og så falder det nærmest fra hinanden. Vi spiser retten let, med lidt guacamole og lidt grønt. Retten rækker sig til 4 personer, og bruges som rester til dagen efter i en anden ret.

 

Cubansk gryderet med guacamole og lime

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid10 min
Ventetid4 t
Samlet tid4 t 10 min
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 881kcal
Kulhydrater: 9g
Protein: 47g
Fedt: 72g
Fiber: 2g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Hurtiglavet pesto
  • 0,5 bundt frisk basilikum
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 15 gram pinjekerner
  • 40 gram parmesan
  • 4 spsk olivenolie
Cubansk gryderet
  • 1000 gram oksebov, klump eller lignende
  • 1 stk frisk chili blanding
  • 400 gram hakkede tomater
  • 1 stk rødløg
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 1 stk peberfrugter
  • 2 tsk tørret spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 stk lime
Guacamole
  • 2 stk avocado
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 40 gram creme fraiche 18%
Andet
  • 0,5 stk agurk
  • 2 stk løse tomater

Fremgangsmåde

Hurtiglavet pesto
  • Start med at lave den hjemmelavede pesto, medmindre du har købt den færdiglavet. Den tager ca. 10 minutter at lave. Du plukker bladene af din basilikum og tilsætter det en minihakker eller blender. Dertil tilsætter du pinjekerner, olie, presset hvidløgsfed, lidt salt og peber, og giver den et blend. Smag til med salt og peber.
Kødklump
  • Afpuds kødklumpen for de værste sener, men ikke skær fedtet fra naturligvis. Tag en stor gryde, som det hele kan simre i, og steg på alle sider, det det lige blive brunet. Tag den af et øjeblik.
  • Hak løg, chili og peberfrugter til mindre stykker, og steg det på panden i lidt olivenolie. Når det har sagt et par minutter, lægger du kødklumpen i igen, og hælder pestoen over kødet. Pres hvidløgsfed i, pres limesaften, og tilsæt alle andre ingredienser for gryderetten. Hvis 200 ml vand ikke er nok til at dække meget af kødklumpen, kan du lige tilføre lidt mere vand.
  • Lad retten simre i 3-4 timer, og lav guacamole inden servering.
Guacamole
  • Pil avocado og tilsæt kødet til en skål. Tilsæt hvidløgsfed, creme fraiche, samt salt og peber. Hvis din avocado er blød, kan du mase det hele med en gaffel, og ellers er du nødt til at blende det med en stavblender. Smag til med salt og peber igen, og tilsæt eventuelt lidt citron.
  • Spis kødet med guacamole til. Skær lidt agurke- og tomatskiver til.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her