Vind gavekort på 450,- kr

Vind et gavekort på 450,- kroner til functionalfoods.dk

Vi udtrækker en vinder den 10. hver anden måned, og vinderen får direkte besked. I mellemtiden sender vi dig guldkorn om Keto, vægttab og sundhed.

Functionalfoods er vores søsterselskab, og vores høje standarder er lagt i de fysiske sundhedsprodukter – Prøv vores Fitbar, Bone broth eller andre gode sager.

OBS: Vi får lige nu massive henvendelser da vi forveksles med en amerikansk keto side. Står der keto963 eller alt andet end Ketoliv på din trækning, er det IKKE Ketoliv du er medlem af. 
App

Du taber fedt selvom vægten siger den samme – Mød whoosh effekten

Du taber fedt selvom vægten siger den samme – Mød whoosh effekten

Vægttab går sjældent i en lige linje. Mange taber sig meget i starten, og tror/håber på, at det fortsætter. Desværre rammer mange en lille mur efter kort tid, men frygt ej – Det har intet med dig at gøre (du gør det godt!). I stedet kan dit manglende vægttab skyldes whoosh effekten..

 

Alle, der har forsøgt at tabe sig, kan fortælle, at man ikke bare taber sig regelmæssigt og vedvarende, igennem hele diæten, uanset hvor godt man spiser, eller hvor meget man træner.

Der sker noget andet… Noget vi kalder whoosh effekten.

Faktisk, er det meget normalt at rammet et punkt – en stilstand, hvor man pludseligt ikke taber sig, til trods for, at man spiser lige så godt som man tidligere har gjort, og måske endda samtidigt træner.

Vægten siger det fuldstændigt samme efter flere dages, eller måske en hel uges, hårdt arbejde. Det er demotiverende at ramme en mur, uden at vide hvorfor!

 

Mød Whoosh effekten

Når vægten ikke rykker sig, men du pludseligt taber dig over natten. Magi eller whoosh?

Et af de hotteste og mest debaterede emner er dette: Hvordan taber man sig bedst og hurtigst? Det mest almindelige og socialt accepterede svar, har i længere tid været, at du taber dig, når du er i kalorieunderskud. Det er til dels rigtigt, men hvor du får din energi fra, har faktisk en afgørende betydning.

Får du din energi primært fra sukker, gælder “kalorie-ind-kalorie-ud” reglerne, hvor du er nødt til at være i kalorieunderskud, men hvis din primære energikilde er fedt, er din forbrænding højere, og det betyder en general højere kalorieforbrænding.

Din vej til vægttab er derfor kortere på en keto, men du rammer stadig tidspunkter med stilstand, fordi fedtceller ikke brændes af, som vi antyder, men faktisk skrumper ind, og den modarbejder dig i processen, ved at fylde sig selv med vand. 

 

 

Når en fedtcelle skrumper ind, fyldes den faktisk delvist med vand. Det gør, at du ikke opnår dit ønskede vægttab lige med det samme.

Hvis du dog er vedholdende, fyldes fedtcellen mere og mere med vand, indtil den skyller alt vandet ud på én gang, i et stort whoosh!!, og så kan det hårde arbejde endelig ses på vægten!

Det er whoosh effekten

Og det kan tage mange dage, og helt op til 1-2 uger at opnå denne effekt.

Kort og godt

– Du har en højere forbrænding på en kost højt på fedt og lavt på kulhydrater
– Hvis du oplever stilstand i vægten, kan det være fordi dine fedtceller fyldes med vand, kaldet whoosh effekten
– Når whoosh effekten sættes i gang, taber du dig pludseligt meget, og så kan det ses på vægtenl

 

Findes whoosh effekten overhovedet?

Et studie fra University of Minnesota fra 1944 har bevist af den gør. Minnesota Starvation Experiment eksperimentet.

I studiet blev over 100 mænd tildelt en diæt på 1,500 kalorier (som oftest er under det daglige kalorieindtag for en mand) i en periode på 6 måneder. Samtidigt med dette, motionerede mændene. De var altså i seriøst kalorieunderskud hver dag.

I starten tabte mændene sig næsten et kg om ugen, og vægttabet var regelmæssigt og forudsigeligt.

Pludseligt var vægttabet ikke længere forudsigeligt, opdagede forskerne, men i stedet holdte mændene den samme vægt i længere perioder af gangen, og derefter tabte de flere kg i løbet af én nat..

Fascinerende! Og rart at vide, så du ikke taber motivationen!

Whoosh effekten sker faktisk for os alle, men med et par teknikker, kan vi aktivere den på kommando..

 

 

Start whoosh effekten med ét tryk (med et cheat meal!)

Faktisk kan du aktivere whoosh effekten på kommando, og det er nemt at gøre.

Studiet fra 1944 opdagede, at når mændene blev givet et stort måltid på 2.300 kalorier, fyldt med kulhydrater, rendte mændene på toilettet hele den efterfølgende nat, og dagen efter havde de tabt sig markant. Dette måltid aktiverede deres fedtceller til at tømmes for vand.

Kan jeg tabe mig mere ved at have et snyde måltid i ny og næ?

Ja og nej. Du kan aktivere whoosh effekten, sådan at dit vægttab reguleres og vægten fortæller dig det reelle tal, du faktisk har tabt dig.

På længere sigt kommer whoosh effekten helt af sig selv, og du behøver derfor ikke et cheat meal for at aktivere den.

Du taber dig altså mere, ved at fortsætte den gode livsstil, og lade whoosh effekten komme af sig selv, men det er ikke altid at motivationen er enig, og derfor kan et cheat meal være godt for nogen, der har brug at blive mindet om, at de gør det skide godt!

 

Kort og godt

– Du kan aktivere whoosh effekten ved at have et cheat meal højt på kulhydrater
– Whoosh effekten sker af sig selv, og du taber dig mere på lang sigt, ved at undgå et cheat meal

 

Tegn på at whoosh effekten er på vej

Whoosh effekten kommer af sig selv uden at du gør noget, så længe du holder dig til din sunde livsstil og bevæger dig lidt.

Hvis du dog alligevel føler dig presset, og har brug for at vide, at din sunde livsstil gør en forskel, kan du tage et cheat meal som vi har fortalt dig om foroven, eller du kan hænge i, og holde øje med tegn på, at whoosh effekten er lige om hjørnet.

De sikre tegn på whoosh effekten

– Du spiser det du skal, men vægten står stille. Måske i 3-4 dage eller en uges tid
– Du motionerer måske, og føler dig i kalorieunderskud (i hvert fald ikke i overskud!), og vægten står stille!
– Du går måske lidt mere på toilettet end du plejer (så er det lige om hjørnet!)

Derfor, hvis du selv oplever at vægttabet står stille, til trods for, at du gør det skide godt, er whoosh effekten sandsynligvis svaret.

Og hvis du kender nogen, der oplever stilstand i vægttabet, gør du dem en kæmpe tjeneste ved at fortælle dem om whoosh effekten, sådan at de roligt kan fortsætte det gode arbejde!

Vis dem whoosh effekten, så de kan holde motivationen oppe!

Andre opskrifter

Left Menu Icon