9.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Nem og hurtig at lave
  • Rigtig mættende

Ulemper

  • Du kan mindske kulhydrater med 5,5 per person (22 i alt) ved at fjerne majs fra retten
Tid
8
Smag
8
Holdbarhed
9
Ingredienser
9

Endelig vurdering af retten

En opskrift vi oprindeligt lavede på ren slum, men som er blevet en af vores store favoritter, når det skal være nemt og sikkert. Omeletten har en stor mæthedsfornemmelse, og smager lækkert med et tvist af mynte!

Efterårs omelet med feta, asparges og mynte

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid25 min
Ventetid45 min
Samlet tid1 t 10 min
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 656kcal
Kulhydrater: 9g
Protein: 39g
Fedt: 40g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 1 bundt asparges
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk squash
  • 50 gram ærter
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 gram feta
  • 1 bundt frisk mynte
  • 12 stk æg

Fremgangsmåde

  • Tænd for ovnen på 200°, og smør et stort ovnfast fad med olivenolie.
  • Hak løg, skær squash i skiver, og skær asparges i mindre stykker på ca. 3-4 cm.
  • Kom fedtstof på en stor pande, og steg det hele sammen med majs ellerærter i 5-8 minutter. Vend det ofte, så squashen ikke sætter sig fast i bunden og brænder på. Kom grøntsagerne over i det ovnfaste fad.
  • Hak mynten, og spred ca. 150 g feta i klumper over grøntsagerne sammen med mynten. Gem lidt feta og mynte til at komme på toppen af æggemassen.
  • Knæk alle æggene i en stor skål, tilsæt salt og peber, og pisk dem lette og luftige med et piskeris, ca. 2-3 minutter. Hæld æggemassen over i det ovnfastefad, og kom lidt feta og mynte på toppen.
  • Bag æggekagen i ca. 40-45 minutter i ovnen, eller indtil farven er gylden.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her