5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Anderledes og fantasifuld
  • Kraftig i smag fra flere saltede ingredienser

Ulemper

  • Alternativ form for salat, men ret sjov og lækker
Tid
8
Smag
8
Holdbarhed
7
Ingredienser
6

Endelig vurdering af retten

Retten er utrolig rig på mange forskellige typer af smage, og samtidigt saltet fra de soltørrede tomater og oliven. Det er uden tvivl en alderledes salat, med "al dente" blomkål, et par anderledes og sjove ingredienser, og det gør gør retten pakket super lækker, og et frisk pust til de almindelige salater.

 

Fantasifuld blomkålssalat med soltørrede tomater

Bedøm denne ret

No ratings yet
Køkkentid15 min
Ventetid5 min
Samlet tid20 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 316kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 13g
Fedt: 25g
Fiber: 3g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 150 gram blomkål
  • 0,25 stk rødkål
  • 25 gram artiskokhjerter, kan undlades fra konserves
  • 0,5 bundt frisk basilikum
  • 60 gram parmesan
  • 40 gram soltørrede tomater
  • 1 stk hvidløgsfed
  • 1 tsk balsamico eddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 30 gram oliven

Fremgangsmåde

  • Du kan enten lave blomkål i mindre buketter, eller hakke det til grov blomkålsris - Begge fungerer rigtig godt. Når din blomkål er en passende størrelse, lægger du dem i en skål, tilsætter ca. spsk vand og bager den i mikrobølgeovnen i 5 minutter. Lad den afkøle imens du laver resten af retten
  • Hak rødkål i stimler, artiskokhjerter og soltørrede tomater i mindre stykker og halver dine oliven. Pil bladende af basilikum og hak dem fint. Lav nu dressingen til salaten.
  • Bland olivenolie, balsamicoeddike og presset hvidløgsfed i en skål. Tilsæt også salt og peber og rør det godt.
  • Lav nu hele salaten ved at lægge blomkål i en skål, tillsætte rødkål, artiskokhjerter, oliven og soltørrede tomater, tilsæt nu dressingen og bland det godt. Drys med hakket basilikum og parmesan inden servering.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her