10.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Fint næringsindhold
  • Smager godt
  • Anderledes ret

Ulemper

  • Høj sværhedsgrad
  • Tager tid at lave
Smag
9
Tid
7
Holdbarhed
8
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

Du har sikkert spist nachos med blomkål og ost. Lækkert, men ikke helt som almindelige nachos. Disse nachos er det tætteste du kommer på en omgang almindelige nachos med ost. Og så er de Keto venlige. Spis dem til aftensmad, eller undlad kødet, og lav en mindre portion til aftenhyggen

Fathead nachos med oksekød og valgfri salat

Bedøm denne ret

3.29 fra 7 stemmer
Køkkentid25 min
Ventetid20 min
Samlet tid45 min
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 605kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 45g
Fedt: 39g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Nachos
  • 170 gram revet ost
  • 85 gram mandelmel
  • 30 gram flødeost
  • 1 stk æg
  • 1 tsk tørret spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,5 tsk chilipulver
Oksekød
  • 1 stk rødløg
  • 500 gram hakket oksekød
  • 400 gram hakkede tomater
  • 20 gram tomatpure ca. 1 spsk
  • 0,5 tsk chilipulver
Guacamole
  • 1 stk avocado
  • 30 gram græsk yoghurt 10% eller creme fraiche
  • 2 stk hvidløgsfed
Salsa
  • 100 gram salsa

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen til 210° C
  • Hak og steg rødløg på panden i fedtstof, tilsæt oksekød og steg til det er gennemstegt
  • Tilsæt krydderier, dåsetomat og tomatpure og lad det simre (helst med låg for at holde på væsken) ved middel varme, imens du laver dine fathead nachos
  • Bland revet ost og mandelmel og bag det i mikroovnen i 20 sekunder, tilsæt derefter flødeost og rør det lidt rundt. Giv det yderligere 40-60 sekunder. Tilsæt dit æg, krydderier samt salt og peber
  • Tag et stykke bagepapir og læg din fathead dej. Læg et stykke bagepapir ovenpå og form dejen firkantet og så tynd som du kan (og ønsker dine nachos). Fjern derefter det øverste bagepapir, men gem det
  • Bag det i ovnen på 210° C i ca. 12 minutter, eller indtil de begynder at blive brune i kanten
  • Tag dit bagepapir fra før og læg det ovenpå dejen. Flip din fathead dej rundt, for at kunne bage det på den anden side også. Fjern det øverste stykke bagepapir igen, og sæt det ind i ovnen igen. Bag det i 3-6 minutter, eller indtil det får lidt farve på toppen
  • Tag dem ud af ovnen når de er færdigbagt, og skær dem i ønsket størrelse. Efter de er skåret, kan du overveje om de skal have 1-2 minutter i ovnen igen på høj varme, så kanterne får lidt sprødhed også.
  • Læg dine nachos på en stor tallerken, mens de stadig er varme, og læg din kødsovs ved. Drys med revet ost
Guacamole
  • Fjern indmaden i din avocado og mas det med en gaffel eller blend det med en stavblender. Pres hvidløg i, bland græsk yoghurt eller creme fraiche i og krydder med salt og peber
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her