13.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Hurtig at lave
  • Smager godt og er dejlig simpelt

Ulemper

Tid
9
Smag
9
Holdbarhed
8
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

En lækker omgang frikadeller med en god og frisk kernesalat der smager herligt. Opskriften er simpel og kan suppleres med mange andre ting, om end det ikke er nødvendigt. Ernæringsindholdet er pænt og smagen er god

Frikadeller med frisk kernesalat

Bedøm denne ret

0 fra 0 stemmer
Køkkentid15 min
Ventetid10 min
Samlet tid25 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 895kcal
Kulhydrater: 13g
Protein: 63g
Fedt: 59g
Fiber: 11g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 450 gram hakket svine- og kalvekød
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk hvidløgsfed
  • 100 ml vand
  • 2 stk æg
  • 1 stk salt
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 2 spsk smør til stegning
Frisk kernesalat
  • 125 gram blandet salat
  • 0,5 stk peberfrugter
  • 50 gram cherrytomater
  • 25 gram sesamfrø
  • 50 gram solsikkekerner
  • 25 gram græskarkerner
Salatdressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk balsamico eddike
  • 1 tsk sukrin eller brug 0,5 tsk honning, da mængden er så lille
  • 1 stk lime

Fremgangsmåde

  • Start med at lave dine frikadeller. Hak løg og pres hvidløgsfed i en skål. Bland alle andre ingredienserne i en skålen undtagen loppefrøskaller og smør, og rør den helt sammen. Tilsæt loppefrøskaller og rør det sammen. Lad den trække i 5-10 minutter. Tilsæt smør til en pande, form frikadellerne og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte
Frisk kernesalat
  • Bland solsikkefrø, sesamfrø og græskarkerner på en pande og steg dem i 3-5 minutter uden fedtstof. Læg dem til side, når nogle af dem begynder at få farve. Hak salat, peberfrugt og halver cherrytomater.
  • Lav en dressing af olivenolie, balsamicoeddike, lime og sukrin eller honning. Bland det i salaten og drys kerner på toppen. Server salaten med frikadeller.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her