14.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Rigtig velsmagende kødboller
- God sammensætning af forskellige typer af mad fra det græske køkken
Ulemper
- Mange kulhydrater, derfor liberal.
Endelig vurdering af retten
Disse yderste velsmagende græske kødboller indeholder både soltørrede tomater og feta, og er i kombination med tzatziki en ægte græsk ret. Den er rigtig velsmagende og rammer en rigtig god kombination af forskellige typer af mad.
Græske frikadeller med soltørrede tomater og feta
Bedøm denne ret
Ingredienser
Knoldselleri-fritter
- 1 stk knoldselleri
- 2 spsk olivenolie
Græske frikadeller
- 400 gram hakket oksekød
- 75 gram feta
- 50 gram soltørrede tomater
- 1 stk æg
- 1 stk hvidløgsfed
- 1 bundt frisk persille
Tzatziki
- 1 stk agurk
- 200 gram græsk yoghurt 10%
- 3 stk hvidløgsfed
Tilbehør
- 1 stk valgfri salat, evt. (til græske frikadeller og knoldsellerifritter)
Fremgangsmåde
Knoldselleri-fritter
- Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldsellerien, og skær den i lange pommes frites. Fordel dem ud på en bradepande med bagepapir. Dryp med olivenolie samt salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og lidt sprøde i kanten.
Græske frikadeller
- Kom oksekød i en skål, tilsæt feta, hakkede soltørrede tomater, æg, presset hvidløgsfed, friskhakket persille samt salt og peber. Rør godt rundt, og form derefter til frikadeller. Steg frikadellerne i smør på en pande.
Tzatziki
- Riv agurken, og pres vandet ud af den, enten med hånden eller ved at lægge revet agurk i et viskestykke og presse væden ud.
- Kom agurk i en skål, tilsæt græsk yoghurt og presset hvidløg, og smag til med salt og peber.
- Klargør salaten, hvis du har valgt at købe ind til sådan en, og servér den til dine græske deller med knoldselleri-fritter og tzatziki.