12.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Lækker og charmerende ret
  • Meget mættede

Ulemper

  • Pandekagerne kan være svære at gøre tynde nok
Tid
9
Smag
8
Holdbarhed
8
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

I denne opskrift går der græsk i den, men på den lækre måde. I opskriften laver vi nogle flade og små pandekager, og lægger kødboller og en helt simpel omgang salat. Den er charmerende og velsmagende, og selvom pandekagerne kan være svære at lave helt tynde, smager opskriften fantastisk.

Græske kødboller i lækre pandekager af hytteost

Bedøm denne ret

4 fra 1 stemme
Køkkentid25 min
Ventetid10 min
Samlet tid35 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 749kcal
Kulhydrater: 12g
Protein: 59g
Fedt: 51g
Fiber: 9g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Pandekager
  • 2 stk æg
  • 130 gram hytteost
  • 3 spsk loppefrøskaller
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 spsk kokosolie
Kødboller
  • 400 gram hakket oksekød
  • 0,5 stk rødløg
  • 0,5 stk squash
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 2 spsk pofiber
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk tørret dild
  • 3 spsk olivenolie
Salat
  • 2 stk løse tomater
  • 0,25 stk agurk
  • 100 gram blandet salat

Fremgangsmåde

  • Start med at blande alle ingredienserne til pandekagerne, og blend det til én samlet masse. Lad det trække i 5-8 minutter, så loppefrøskallerne kan sugevæsken.
  • Imens blander du alle ingredienserne til kødbollerne. Hak løg, riv squash, pres hvidløg, og bland det sammen med kødet.
  • Tag 2 pander frem, og kom olivenolie på dem begge. Form kødbollerne, og steg dem på den ene pande, til de er gennemstegte.
  • Bag pandekager på den anden pande (ca. 10-15 cm i diameter). Du må først vende dem, når den ene side er gennembagt, for ellers smatter det ud, når du vender den. Brug en dejskraber til at sprede dejen, hvis den er for tyk til at flyde ud selv.
  • Hak salat, tomater og agurk, og form maden som på billedet ved at lægge grøntsagerne sammen med kødbollerne på pandekagerne
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her