9.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Godt med grønt
  • Pænt næringsindhold
  • Mætter og smager godt

Ulemper

Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

En herlig og lækker gratin, der indeholder en lang række sunde og nærende ingredienser, og som i kombination smager fantastisk. Kraftig i smagen, fyldig og mættende, og desuden en ret, der kan spises af alle, Keto eller ej.

 

Gratin med broccoli, frisk avocado og bacon

Bedøm denne ret

No ratings yet
Køkkentid15 min
Ventetid35 min
Samlet tid50 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 761kcal
Kulhydrater: 9g
Protein: 63g
Fedt: 45g
Fiber: 4g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 1 stk broccoli
  • 1 stk gulerødder ca. 100 gram
  • 75 gram bacon
  • 40 gram mandelmel
  • 200 gram hytteost
  • 100 ml bouillon
  • 1 stk grøntsagsbouillon terning
  • 5 stk æg
  • 30 gram parmesan
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk muskatnød
  • 1 stk avocado
  • 0,5 spsk smør

Fremgangsmåde

Grøntsager og forberedelse
  • Start med at skære broccoli i buketter, skral gulerødder og hak dem fint. Halver også avocado, fjern stenen og skær dem i skiver. Læg dem til side.
Stegning
  • Steg nu bacon på en pande, og tag det fra, når det er gennemstegt. Steg så broccoli og gulerødder på pande i baconfedtet, indtil det går lidt farve.
Klargøring og bagning
  • Tænd for ovnen på 190°. Tag en skål og tilsæt mandelmel, hytteost, bone broth, grøntsagsbouillon, æg, parmesan, muskatnød, citronsaft samt godt med salt og peber. Pisk det godt sammen. Tilsæt så grøntsagerne og bland rundt.
  • Smør et ovnfast fad med smør eller en gryde der kan komme i ovnen. Tilsæt hele massen, og læg så avocadoskiver i. Pres dem lidt i, så de synker godt ned.
  • Lav nu en blanding af parmesan og mandelmel, og styg det på toppen. Bag det i ovnen i 35-40 minutter.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her