9.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Godt med grønt
  • Pænt næringsindhold
  • Mætter og smager godt

Ulemper

Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

En herlig og lækker gratin, der indeholder en lang række sunde og nærende ingredienser, og som i kombination smager fantastisk. Kraftig i smagen, fyldig og mættende, og desuden en ret, der kan spises af alle, Keto eller ej.

 

Gratin med broccoli, frisk avocado og bacon

Bedøm denne ret

0 fra 0 stemmer
Køkkentid15 min
Ventetid35 min
Samlet tid50 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 761kcal
Kulhydrater: 9g
Protein: 63g
Fedt: 45g
Fiber: 4g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 1 stk broccoli
  • 1 stk gulerødder ca. 100 gram
  • 75 gram bacon
  • 40 gram mandelmel
  • 200 gram hytteost
  • 100 ml Ketoliv Bone Broth, kan undlades
  • 1 stk grøntsagsbouillon terning
  • 5 stk æg
  • 30 gram parmesan
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk muskatnød
  • 1 stk avocado
  • 0,5 spsk smør

Fremgangsmåde

Grøntsager og forberedelse
  • Start med at skære broccoli i buketter, skral gulerødder og hak dem fint. Halver også avocado, fjern stenen og skær dem i skiver. Læg dem til side.
Stegning
  • Steg nu bacon på en pande, og tag det fra, når det er gennemstegt. Steg så broccoli og gulerødder på pande i baconfedtet, indtil det går lidt farve.
Klargøring og bagning
  • Tænd for ovnen på 190°. Tag en skål og tilsæt mandelmel, hytteost, bone broth, grøntsagsbouillon, æg, parmesan, muskatnød, citronsaft samt godt med salt og peber. Pisk det godt sammen. Tilsæt så grøntsagerne og bland rundt.
  • Smør et ovnfast fad med smør eller en gryde der kan komme i ovnen. Tilsæt hele massen, og læg så avocadoskiver i. Pres dem lidt i, så de synker godt ned.
  • Lav nu en blanding af parmesan og mandelmel, og styg det på toppen. Bag det i ovnen i 35-40 minutter.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her