12.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Herlig og syrlig smag
  • Lækker og sund salat med fisk

Ulemper

Tid
9
Smag
8
Holdbarhed
8
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

En lækker og sund salat, der består af gravad laks, og en række grønne, sunde og lækre ingredienser, der toppes med en syrlig hvidløgsmarinade, af bl.a. græsk yoghurt. Det er en herlig og god salat, med en frisk og god smag.

Gravad laks med avocado og blåbær

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid15 min
Ventetid5 min
Samlet tid20 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 639kcal
Kulhydrater: 12g
Protein: 48g
Fedt: 49g
Fiber: 6g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Salat med gravad laks
  • 200 gram frisk spinat
  • 200 gram gravad laks
  • 0,5 stk rødløg
  • 50 gram blåbær
  • 1 stk avocado
  • 100 gram parmesan
  • 0,25 bundt frisk basilikum
Salatdressing
  • 30 gram græsk yoghurt 10%
  • 1 spsk olivenolie
  • 15 ml mælk
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 15 gram hampfrø eller sesamfrø

Fremgangsmåde

Salatdressing
  • Start med at lave dressingen, ved at blande alle ingredienserne. Vi blander mælk i græsk yoghurt, for at gøre den mere flydende. Smag til med salt og peber og sæt på køl. Da det ikke er alle der har hampfrø, er sesamfrø super fint. Hampfrø giver en mere nøddeagtig tilføjelse, og så er de super sunde, men brug det du har.
Salat med gravad laks
  • Skyl spinat og blåbær, og fordel spinat på det planlagte antal tallerkner. Pil basilikumblade og læg dem hele i salaten
  • Skær rødløg i skiver, halver avocado og fjern sten. Skær avocado i skiver, direkte i skallen, og brug en ske til at tage skiverne ud.
  • Fordel avocado og rødløg i salaterne, og tilsæt blåbær.
  • Skær eller pil parmesan i mindre stykker og tilsæt både gravad laks og parmesan til salaten, og stryg med dressing inden servering
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her