14.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Autentisk og stærk i smagen
  • Hurtig at lave og nem

Ulemper

  • Mange kulhydrater - undlad jordskok og mindsk kulhydraterne med 5 gram
Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

En grøn karry er en lækker og autentisk kyllingeret, der både er stærk, antiinflammatorisk, og som kan er en god kilde til sunde fedtstoffer. Vi tilsætter en enkelt lille jordskok i revet form, for at give maden et ekstra groft tvist.

Grøn karry med kylling

Bedøm denne ret

4 fra 1 stemme
Køkkentid25 min
Ventetid20 min
Samlet tid45 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 756kcal
Kulhydrater: 14.5g
Protein: 45g
Fedt: 56g
Fiber: 6g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Grøn karry med kylling
  • 350 gram kyllingeinderfilet
  • 2 spsk kokosolie smagsneutralt
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 20 gram frisk ingefær
  • 1 stk lime
  • 1 stk frisk chili blanding
  • 30 gram jordskokker
  • 0,5 tsk tørret spidskommen
  • 0,25 tsk cayennepeber
  • 0,5 tsk stødt karry
  • 1 tsk grøn karry pasta
  • 400 gram kokosmælk
  • 1 tsk fiskesauce
  • 2 spsk sojasauce
  • 40 gram ærter
Blomkålsris
  • 1 spsk smør
  • 350 gram blomkålsris
  • 1 tsk gurkemeje, kan undlades

Fremgangsmåde

Grøn karry med kylling
  • Tilsæt kokosolie på en pande, skær kyllinge i mundrette bider, og steg det. Krydder med salt og peber under stegningen, og læg det til side, på en anden tallerken imens.
  • Riv nu ingefær på panden og steg det lidt, pres nu hvidløgsfed og steg det også. Tilsæt saften fra en hel lime.
  • Hak chili i mindre stykker og tilsæt halvdelen på panden og steg videre. Skær nu skralden af din jordskok, og riv den fint, og tilsæt det også på panden. Tilsæt spidskommen, karry, cayenne peber og grøn karrypasta.
  • Tilsæt fiskesauce, skru op for varmen og steg i 30 sekunder, og tilsæt nu kokosmælk og soja. Sæt kyllingstykkerne i igen, og tilsæt vand lidt af gangen op til ca. 200 ml, til du rammer en mængde og konsistens der passer dig.
  • Tilsæt ærter og lad det koge op, og simre i 5-10 minutter, og lav blomkålsris imens
Blomkålsris
  • Tilsæt smør på en pande og giv varmen fuldt blæs. Tilsæt blomkålsris, og steg det i 3-5 minutter ved hård varme. Rør i det ofte, for at det ikke brænder på. Tilsæt gurkemeje ved slutningen af stegningen, og bland det godt rundt.
  • Server blomkålsris sammen med din grønne karry med kylling
Noter:
Hvis de 30 gram jordskok underværes mindsker du kulhydratindholdet med 5 gram
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her