8.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Sjov og lækker
  • Smager godt og har en lille pastafølelse

Ulemper

  • Tungen lige i munden undervejs
Tid
7
Smag
8
Holdbarhed
9
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

Her laver vi en super sjov og anderledes ret, nemlig keto gnocci fra bunden. Den rammer en pastafølelse vi kan stå inde for, uden at den prøver at efterligne. Vores keto gnocci skal have lidt kærlighed og derefter nedkøling inden de koges i 1-2 minutter. Vi laver dem med rejer og en tomatsauce i hvidvin. Den er sjov og lækker - Prøv den af, og giv feedback!

Hjemmelavede keto gnocci med rejer

Bedøm denne ret

0 fra 0 stemmer
Køkkentid20 min
Ventetid30 min
Samlet tid50 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 716kcal
Kulhydrater: 8g
Protein: 43g
Fedt: 54g
Fiber: 2g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 150 gram blomkålsris
  • 1 stk æggeblomme
  • 50 gram parmesan
  • 100 gram revet ost
  • 25 gram mandelmel
Rejer
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 200 gram tigerrejer
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 20 ml hvidvin
  • 50 gram piskefløde
  • 40 gram tomatpure
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

Keto gnocci
  • Det her er en sjov ret, hvor vi laver pastalignende gnocci. Vi laver først gnocci, sætter det på køl, laver rejerne og sammensætter retten.
  • Lav blomkålsris, eller hvis du har dem færdigkøbt, så tilsæt dem i en skål. Giv dem ca. 3 minutter i en mikrobølgeovn, og eventuelt lidt mere, hvis de kommer fra frost. Hæld dem over i et viskestykke og klem vandet ud af dem.
  • Tilsæt blomkålsrisene i en stor skål. Bland så mandelmel, revet parmesan og æggeblommen i.
  • Tag en anden skål og tilsæt det revede ost. Smelt det i mikrobølgeovn i 30-60 sekunder, og rør i det en gang eller to undervejs. Hæld så blomkålsblandingen i osteblandingen og bland det godt sammen. Del den i to boller og læg det i køleskabet i 10 minutter.
  • Pil dine tigerrejer hvis de skal pilles, og eventuelt dæk bor nu, da ostemassen lige skal nedkøle lidt. Tag den ud og rul de to boller til en lang og tynd pølse. Skær dem til ca. 1 cm lange gnocci og tryk dem halvflade med en gaffel. Gør det med alle og sæt dem på køl i 20 minutter mere. Derfra skal de kun koges i 1-2 minutter i lidt saltet vand.
Rejerne
  • Tilsæt olie og smør til en dyb pande. Når smørret er smeltet tilsætter du hvidløgsfed og rejerne, og steger i 1-2 minutter. TIlsæt hvidvin, fløde, tomat og chili. Smag til med salt og peber. Skru ned for varmen, tilsæt et par skvat vand og lad det simre i 10 minutter.
  • Kog dine gnocci og tilsæt dem til panden med rejer.
Servering
  • Hak frisk persille og drys over retten inden servering
Noter:
Det er ikke en svær ret, men der laves alligevel gnocci fra bunden, så der skal lige tungen i munden 
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her