2.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • En spændende og sjov ret
  • Smager godt og lækkert

Ulemper

Tid
7
Smag
8
Holdbarhed
8
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

I denne opskrift får du klassiske karbonader med en lækker blomkålsbøf, og suppleret med en stærk persilledressing. Den er velsmagende, sprød og lækker.

Karbonader med ristet blomkålsbøf og persilledressing

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid15 min
Ventetid20 min
Samlet tid35 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 758kcal
Kulhydrater: 2g
Protein: 35g
Fedt: 71g
Fiber: 7g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

karbonader
  • 400 gram hakket svine- og kalvekød
  • 1 stk æg
  • 30 gram mandelmel
  • 30 gram sesamfrø
"Blomkålsbøf"
  • 1 stk blomkål
  • 1 tsk tørret spidskommen
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 bundt frisk persille
  • 1 bundt frisk koriander, kan undlades
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 40 gram jalapenos
  • 1 stk hvidløgsfed

Fremgangsmåde

Blomkålsbøffer
  • Tænd for ovnen på 210°.
  • Fjern blade fra blomkålet og skær noget af bunden af, så den kan stå fast på bordet. Med en skarp kniv skærer du igennem blomkålet, så du får skiver af ca. 3-4 cm tykkelse (bøffer!). Alt efter størrelsen af blomkålet kan du lave 2-3 af disse.Tag en pande og tilsæt lidt olivenolie, steg blomkålsbøfferne i olien i 2-3 minutter på hver side.
    Tag en skål og tilsæt lidt olivenolie og spidskommen. Mix det godt rundt og smør blomkålet med det på toppen. Bag det i ovnen i 15 minutter på 210°
    Hvis det går helt i vasken, kan du i stedet skære blomkålet i buketter, smøre det med olivenolie og spidskommen og bage det indtil det er gennembagt og sprødt.
Persilledressing
  • Hak persille, koriander hvis du har det, samt jalapenos. Tilsæt det i en skål. Pres hvidløgsfed, tilsæt æblecidereddike og 1-2 spsk olivenolie. Smag til med salt og peber.
  • Når blomkålsbøfferne er færdige, hælder du dressingen over blomkålsbøfferne inden servering. Husk også at lave karbonaderne!
Karbonader
  • Tag en skål og klæk et æg deri. Bland det med en gaffel. Tag en anden skål og bland mandelmel og sesamfrø, enten hakket i en kaffekværn eller minihakker, eller bare som de er. Begge kan bruges. Tilsæt salt og peber til skålen med mel.
  • Form karbonader af kødet, vend det i æg og derefter i mel blandingen, og steg det så på panden i 2-5 minutter, alt efter tykkelse.
  • Server karbonader med blomkålsbøffer, der er overhældt med persilledressing! Lidt eksperimenterende, men en rigtig lækker ret!
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her