6.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og nem
- Godt med grønsager der bliver møre som friske nudler
- Naturlig mængde smør, uden at det er for meget
Ulemper
Endelig vurdering af retten
En asiatisk kyllingesuppe der er god og kraftig i smagen, og som har pænt næringsstoffer for os på Keto. Det er oftest en udfordring i vandige supper, men her får du en naturlig mængde smør i suppen, uden at det bliver for meget. En lækker, krydret og varm suppe.
KETO Asiatisk kyllingesuppe
Bedøm denne ret
Ingredienser
- 1 spsk smør
- 300 gram kyllingebryst
- 1 stk rødløg
- 2 stk hvidløgsfed
- 2 stilke bladselleri
- 1 stk gulerødder
- 0,25 stk spidskål
- 125 gram champignon
- 1 bundt frisk persille
- 1000 ml bouillon
- 4 spsk smør
- 100 gram bønnespirer
Fremgangsmåde
- Start med at stege kyllingen i 1 spsk. smør i en stor gryde, til den er gennemstegt. Gem kyllingegryden til suppen.
- Læg kyllingen på et skærebræt, og skil kødet ad med 2 gafler, så det bliver til strimler. Det tager et øjeblik at strimle al kyllingen. Lad det stå, imens du laverresten af suppen.
- Klargør alle grøntsagerne. Hak løg og hvidløgsfed. Skær selleri og gulerodi mindre stykker, og skær spidskål i lange, tynde strimler som nudler. Skærsvampene, som du bedst kan lide dem, fx i strimler, mindre stykker eller nogethelt tredje. Hak persillen, og sæt til side.
- Kom resten af smørret i gryden, og steg løg, hvidløgsfed, gulerod, bladselleri og svampe i 5-6 minutter.
- Tilsæt kyllingestrimlerne og hønsebouillonen. Nu skal det simre i ca. 15 minutter under låg, og jo længere tid jo bedre, da kyllingen kun bliver mere mør.
- 10 minutter før servering tilsætter du spidskål i strimler, så det lige kan nå at blive blødgjort lidt. Tilsæt eventuelt bønnespirer lige inden servering, og smag tilmed salt og peber.