7.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Simpel og nem at lave
  • Smager godt og har gode variationsmuligheder
  • Godt næringsindhold

Ulemper

  • Æggebaseret, som nogle kan være træt af på Keto
Tid
9
Smag
8
Holdbarhed
9
Ingredienser
9

Endelig vurdering af retten

En frittata er en æggebaseret italiensk ret, der ligner en skorpeløs quiche, og kan være tilsat mange forskellige ting, både af grøntsager og kød. Den er nem, simpel, yderst Keto venlig og super lækker. Vi laver den med asparges, og tilsætter flødeost i selve æggemassen. Derover er den toppet med hvidløg og bacon.

 

Keto frittata med asparges i ovn

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid15 min
Ventetid30 min
Samlet tid45 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 665kcal
Kulhydrater: 7g
Protein: 36g
Fedt: 47g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 40 gram bacon
  • 0,5 stk rødløg
  • 1 bundt asparges
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 4 stk æg
  • 100 gram flødeost eventuelt med smag
  • 2 tsk loppefrøskaller
  • 50 gram cheddar på toppen

Fremgangsmåde

  • Tag en pande og steg dine baconstykker. Når det er tilpas stegt efter din smag, sætter du det til side, og hakker rødløg, som du tilsætter panden. Steg det i ca. 3 minutter.
  • Tænd for ovnen på 200°
  • Skær bunden af asparges og steg dem på panden med rødløg, og pres hvidløgsfed. Steg i nogle minutter mere.
  • Tag en skål og bland æg, loppefrøskaller, flødeost og cheddar sammen. Skær bacon i mindre stykker og tilsæt også. Tilsæt salt, peber og timian og mix godt sammen.
  • Tag et ovnfast fad ca 23x15, og smør med olivenolie eller fedt fra panden, hvis der er overskydende. Tilsæt så æggeblandingen og asparges, løg og hvidløg fra panden.
  • Bag det i ovnen i 30 minutter, eller indtil æggemassen får en sprød og orange skorpe. Stik i den med en gaffel for at vurdere, om den er færdigbagt.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her