Tab kiloerne med Keto

Meget af det, som Keto virkelig kan bidrage med, er vægttab, men uden at man skal kæmpe så meget for at tabe kiloerne, som man ser at man skal, med andre kost- og vægttabsmetoder 🔥

Det er en livsændring, at skille sig af med nogle eller endda mange kg, og der er uden tvivl nogle dæmoner du skal arbejde med, hvis du har mange kilo at tabe, men i den her artikel, viser vi dig, hvordan du kan få det meste ud af Keto, hvilke ting du skal arbejde med, og hvilke ting du faktisk kan lade komme af sig selv, i takt med, at du vender dig til Keto livsstilen.

✔️ Artiklen er et redskab, der giver dig et overblik over, hvordan du bærer denne opgave ad, men også hvor du skal lægge din energi, både i starten og senere, så du kan fokusere dér, hvor det giver de fleste resultater, rent fysisk og mentalt.

Grundessencen for Keto og vægttab 🔵

Vægttab er en stor katalysator for livsændring, og uanset, om du søger et lille vægttab, en lidt sundere livsstil, eller om du har et håb om et stort vægttab, starter det hele med maden 🥦 🍤

Vi ser hos mange en ret stor motivationsfaktor i, at de flytter sig på vægten, og når først resultaterne begynder at komme, er det som en snebolde-effekt, der kun bliver større og større, jo bedre det går. Det svære er nok egentligt at komme i gang, og det skal vi hjælpe dig med.

Keto kan udefra virke som en stor livsændring, og så sandt som det er sagt, kræver livsstilen nogle drastiske ændringer i nogle ting, men som du uden tvivl vil opleve i løbet af de næste par uger, er Keto faktisk en af de mindst restriktive måder at spise på.

Du kan faktisk fortsætte med at spise god, lækker og mættende mad, og samtidigt taber du dig. Lad os vise dig hvordan, og sætte tingene op på en måde, så det er til at forstå, og til at gå i krig med.

Principperne bag et vægttab med Keto

Din krop på Keto, kan sammenlignes med en bil, der skal ombygges fra en dieselbil, til at blive en elbil, der kører på solenergi. Bilen kræver en lille ombygning og en lille tur på værksted, hvorfor den derfor er nødt til at holde stille i nogle dage, imens den ombygges, men derefter, bliver den selvkørende og effektiv 🏎  🏁

Når bilen er ombygget, skal den genstartes stille og roligt, og i takt med, at der går nogle dage og uger, bliver din topfart kun hurtigere og hurtigere, men den er nødt til at vende sig til den nye måde at køre på, og det tager lidt tid.

Det er derfor vigtigt at indstille sig mentalt på, at der er en omstillingsperiode, hvor du skal lære nye ting om din bil  – Og der skal også være plads til en fejlmargen, for det er ikke sikkert, at du får den rigtigt i første huk.

☀️ Først skal vi sælge dig idéen om, at en soldreven elbil er smart. Du er nået hertil, så du har nok en idé om, at det kan noget.
🚘  Så skal vi give dig et overblik over, hvad ombygningen kræver
💨  Så skal vi lære dig det nye styretøj
🔥  Og så skal vi vise dig, hvordan du kan køre roligt og stabilt, men på en måde, der er behagelig for dig og dine medpassagerer.
🌧 Til slut skal du vide, hvordan du tænder for vinduesviskerne, når der kommer regn – For der kommer regn på et tidspunkt!

Du har nok fanget analogien, så lad os fortælle dig, hvorfor Keto virker så godt på vægttab.

På keto øger du din forbrænding, fordi fedt er sværere at nedbryde end kulhydrater. En lav mængde kulhydrater undtrykker kroppens sulthormon, så du ikke føler sig lige så sulten som du plejer, og derfor kan spise mindre, og derudover, er Keto mad i det hele taget meget mættende, da det indeholder mere grønt og meget protein.

4 faser til vægttab med Keto☀️

Keto giver vægttab, fordi det indeholder den helt rette kombination af motivationsfaktorer og sultundertrykkende metoder, og samtidigt er maden lækker og jordnær, så mange oplever, at det er den kosttype, hvor de “mister mindst”, og samtidigt taber sig.

1. Kend til Keto (starten)

Når man starter på Keto, sker der nogle fysiologiske ændringer i kroppen. Du spiser, som bekendt, ganske få kulhydrater, og det gør, at din krop udskiller en del væske i starten, fordi den opbruger kroppens sukkerdepoter. Kald hvad du vil, men det er en stor motivationsfaktor for hjernen, at blive belønnet så hurtigt, og det er med til, at styrke forholdet til Keto.

Hastigheden af vægttabet som man ser i starten, er for de fleste ikke noget der fortsætter. Mange kan godt ligge omkring 0,5 kg om ugen, men  der fortsætter, men det giver os tid, til at fange idéen bag Keto, og lære maden at kende.

 

2. Overgangssymptomerne (midten)

Du oplever overgangssymptomer på vej i ketose. Ketose er der hvor din fedtforbrænding er størst, din sultundertrykkelse er højest, og hvor du derfor, får nemmest ved at tabe dig. Overgangssymptomerne varierer fra person til person, og du kan læse meget mere om dem her

Det tager ca. 1-3 uger, at være helt igennem overgangssymptomerne. Dermed ikke sagt, at du ikke vil opnå resultater undervejs, for det vil du uden tvivl, men det vil være på bekostning af blandt andet din energi og dit overskud. Bare husk, at det går over igen (meget vigtig detajle!)

 

3. Find ro i det du laver (ny begyndelse)

Efter overgangssymptomerne er ved at være forsvundet, står du et godt sted. Det er nu du skal spørge dig selv, hvad det egentligt er, du søger? Og hvorfor. Søger du at tabe 300 gram om ugen? 500 gram? Og hvornår er du egentligt tilfreds?

Vægttab kan være en langsigtet proces, og det er sjældent, at den er lineær. Et vægttab svinger lidt, og du kan forvente, at du nogle gange vil tage et par hundrede gram på. Det er derfor vigtigt, at du ikke bliver for detaljeorienteret, og går på vægten hvert eneste dag.

🥗 🥩  Spis Keto mad, og gå efter det mad, du kan lide

Find ud af, hvilken mad du kan lide, inden for de rammer, som Keto giver. Hvis du har brug for at kende Keto rammerne, kan du finde dem her

For mange er opskriften, at spise meget salat, tilføje kød, og dertil noget fedt, i form af en olie, lidt nødder/oliven, en ost eller anden mælkeprodukt.

Er du til madplaner, så brug Ketolivs madplaner, der er optimeret efter vægttab og kulhydratfattig Keto mad (Se madplanerne her), og hvis du er mere til at spise på slum, så hent vores Keto indkøbsliste, hvor du finder de varer, du som udgangspunkt kan spise rigeligt af på Keto.

Hvis du bruger vores app, kan du lave dine egne madplaner på en nem og overskuelig måde, du kan bruge vores færdiglavede madplaner, og skifte retterne ud, som du har lyst.

 

4. Optimer hvor du kan (ny energi)

Når du har stabilitet over din mad og dit vægttab, uanset om du stadig taber dig eller ej, er det tid til, at optimere hvor du kan. Faktisk har vi en helt klar og simpel måde at optimere på, og det har virket for rigtig, rigtig mange.

Vi anbefaler stadig ikke, at du tæller kalorier ved at måle og veje din mad, men at du bruger kalorietælling som et fejlfindingsredskab, hvis alt andet håb er ude. Der er vi bare, slet, slet ikke endnu. Så i stedet, kan du optimere med følgende i en prioriteret rækkefølge:

Efter hvert “punkt” undersøger du, om du opnår den ønskede effekt. Oplever du, at du taber dig det du ønsker, ved kun at indføre motion i din dagligdag, så har du fundet en god og nem løsning:

🏃‍♀️ 1. Dyrk motion
Det er ligegyldigt, hvad det er. Det vigtigste er, at du får det gjort. 2-4 gange om ugen er nok.

⏱ 2. Dyrk periodisk faste
Det kan du gøre, ved fx. at stoppe med at spise efter aftensmaden kl 19, og skubbe morgenmaden et par timer til kl 10-11. Således har du fastet i 15-16 timer. Læs meget mere om faste her.

🥗 🥗  3. Spis kun 2 måltider
Oplever du stadig ikke det ønskede resultat, kan du fjerne et måltid. I stedet for, at du spiser 3 måltider om dagen, spiser du nu kun 2. Du spiser en kombineret brunch/frokost + aftensmad om aftenen.

🥗   3. Spis kun 1 måltider
Du burde opleve resultater inden du når hertil, men gør du stadig ikke det, kan du overveje at fjerne et måltid mere. Således spiser du OMAD (One meal a day), og du kommer derfor i et stort kalorieunderskud.

Andre ting du kan skrue op:
– Mere motion
– Mindre snacking
– Spis lidt mindre portionsstørrelser
– Periodisk faste i 24-72 timer
– Skriv til Ketoliv for et godt råd

Et lille mente: Oplever du ikke fordelene ved at være i ketose, fx. at du bliver mindre sulten, eller udskiller væsken i kroppen, så er det formentligt fordi, du ikke er i ketose. I så fald, skal du spise færre kulhydrater (og nej, ikke mere fedt).

Resume:

  • Keto mad er mere mættende mad end normalt, og dertil undertrykker den lave mængde af kulhydrater kroppens sulthormon. Dertil kommer du i ketose, hvor din fedtforbrænding er høj
  • Der er 4 faser til vægttab med Keto, for at få succes med det. 1. Kend Keto, 2. Overgangsymptomer, 3. Find ro i det du laver, 4. Optimer hvor du kan
  • Oplever du ikke vægttab med Keto, kan du optimere ved at 1. dyrke mere motion, 2. dyrke periodisk faste, 3. reducere til 2 måltider om dagen, 4. reducere til 1 måltid om dagen (OMAD)

Tag det én dag af gangen

Det kan hurtigt blive uoverskueligt, hvis du kigger for langt frem, eller hvis du tænker for meget over, hvor mange ting, du nu skal forholde dig til. I virkeligheden skal du kun fokusere på, hvad du skal spise næste gang.

Det er rart, at være økonomisk klog, og det er rart at have planlagt alle måltider på en hel uge. Men det er ikke altid, at man skal bide over så meget af gangen. Så det kan være en god idé, at du erkender, at du ikke kan klare det hele lige nu, og at Keto kræver en lille omstilling. Så giv dig plads til at lære og afprøve..

💡 Tænk positivt

Du er måske utålmodig anlagt, eller du har brug for at se, at der sker noget på vægten. For mange oplever vi dog, at der skal et mentalitetsskifte til. Med det mener vi, at du skal tænke over, at ting tager tid, og at det bedste du kan gøre for dig selv er, at lære at kunne lide processen i det. Hvis du tænker alt for meget over, hvor langt du skal nå, og hvor langsomt det går, så bliver du demotiveret.

I stedet kan du se det som en læringsprocess, hvor du skal lære at kunne lide den nye mad, og du skal give dig tid til at eksperimentere med en variation af Keto maden, som du kan lide. Fedtet går ingen steder lige nu, og hvis du skal af med det, er det bedste du kan gøre, at tænke langsigtet, og give dig tid til at blive glad for maden. Her er et par råd, du kan tage med dig:

🍽  1. Tænk ét måltid af gangen
😋  2. Leg med maden, og find opskrifter, du kan lide
👀  3. Lad nogle opskrifter gå igen, så du ikke skal opfinde den dybe tallerken hver dag
🗓  4. Overvej at følge vores madplaner eller vores 30 dages Ketoliv Kickstart, hvis du har brug for stærk struktur.
💦 5. Hvis du utilsigtet falder i sukkermonsteret, så tænk, at du kan gøre det bedre, men kom op på hesten med det samme igen.

Og husk, at vi altid er klar til at hjælpe dig. Du kan købe vores bog (Ketoliv grundbog) for detaljeret hjælp om Keto og vægttab, eller hente vores app, hvor du gratis kan søge i opskrifter, eller købe et abonnement, og bruge ubegrænsede madplaner, 4 ugers individuelle forløb, og meget meget mere.