5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Sund og nærende
  • God mæthedsfornemmelse og smag
  • Kun 5g kulhydrater per 100g

Ulemper

  • Lettere dyrt at lave
  • Høj kalorietæthed, hvorfor man hurtigt kan få for mange kulhydrater
Tid
10
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
6

Endelig vurdering af retten

Rugbrød er for mange et must, men her kommer stenalderbrød til undsætning for alle på keto. Det er faktisk ok at spise dette brød på keto, hvis dit pålæg er ordentligt. Du skal dog tænke over, at selvom kulhydratindholdet er lavt, er kalorietætheden høj. Der er altså generelt mange kalorier i stenalderbrød, hvor man hurtigt kan spise for mange kulhydrater eller kalorier

 

Keto stenalderbrød

Bedøm denne ret

4.24 fra 17 stemmer
Køkkentid14 min
Ventetid55 min
Samlet tid1 t 9 min
Opskrift til: 22 skiver
Type: [Keto], [Liberal LCHF]
Kalorier: 230kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 8g
Fedt: 17g
Fiber: 3g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 100 gram hørfrø
  • 150 gram græskarkerner
  • 100 gram sesamfrø
  • 100 gram solsikkekerner
  • 100 gram mandler
  • 50 gram hasselnødder
  • 75 gram revet ost
  • 5 stk æg
  • 100 ml olivenolie
  • 1,5 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 160°. Hak mander, hasselnødder og græskarkerner groft. Læg dem i en stor skål, og tilsæt alle de andre ingredienser. Bland det godt eller pisk det med en elpisker.
  • Smør en passende bageform med fedtstof, og hæld kerneblandingen i formen. Bag brødet i 50-60 minutter ved 160°.
Noter:
Brødet rækker til 10-11 personer. Kalorieudregningen tager udgangspunkt i 22 skiver, således at du ved, hvad én skive ca. indeholder.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her