10.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Lav kalorietæthed
  • Autentisk og kraftig smag, samt gode kødboller
  • En tomatsuppe på Keto, uden alt for mange kulhydrater

Ulemper

    Tid
    7
    Smag
    8
    Holdbarhed
    9
    Ingredienser
    8

    Endelig vurdering af retten

    Har får du en opskrift på tomatsuppe, som vi har måtte fintune et par gange, for at finde den helt rette smag og konsistens. Tomatsuppen er ketovenlig, utrolig kraftig i smagen, og kombineres med velsmagende kødboller med spinat og persille. Det er en sindssygt god og varmende tomatsuppe, der kan spises af alle, Keto eller ej.

    Tomatsuppe med kødboller

    Bedøm denne ret

    5 fra 1 stemme
    Køkkentid30 min
    Ventetid40 min
    Samlet tid1 t 10 min
    Opskrift til: 2 personer
    Type: [Keto], [Low carb]
    Kalorier: 461kcal
    Kulhydrater: 10g
    Protein: 45g
    Fedt: 24g
    Fiber: 5g

    Næringsindholdet er per person/stk

    Pin Print opskriften

    Ingredienser

    Tomatsuppe
    • 0,5 spsk kokosolie
    • 0,5 stk rødløg
    • 1 stk hvidløgsfed
    • 1 stk gulerødder
    • 1 stk bladselleri
    • 1 tsk tørret basilikum
    • 0,5 tsk tørret oregano
    • 400 gram hakkede tomater
    • 50 gram tomatpure
    • 2 stk laurbærblade
    • 500 ml ketoliv bone broth, kan undlades
    • 0,5 stk squash, kan undlades
    • 1 tsk balsamico eddike
    Kødbollerne
    • 400 gram hakket oksekød
    • 40 gram frisk spinat
    • 2 stk hvidløgsfed
    • 0,5 stk rødløg
    • 1 tsk tørret oregano
    • 0,5 bundt frisk persille

    Fremgangsmåde

    Tomatsuppe
    • Vi starter med at sætte tomatsuppen til at simre, og så laver vi kødbollerne. Så lad komme i gang. Tag en stor gryde, og tilsæt kokosolie. Hak løg og hvidløgsfed fint og skær gulerødder og bladseller i små stykker. Sauter grøntsagerne i 5 minutter.
    • Tilsæt basilikum, oregano og timian, og steg i 1 minuts tid. Tilsæt så hakkede tomater, tomatpure, oksebouillon og laurbærblade. Skær zucchini i mindre stykker, og læg det til side. Lad det simre i 15 minutter, imens du laver kødbollerne.
    Kødbollerne
    • Tag en stor skål og tilsæt det hakkede oksekød. Hak spinat fint, sammen med løg, og tilsæt det til kødet. Hak persille, så du får ca. 1-2 spsk persille i kødblandingen. Pres hvidløgsfed i skålen og krydder med salt, peber og oregano.
    Tomatsuppe fortsat
    • Tilsæt dine zucchini stykker, salt, peber og balsamico eddike. Smag suppen til, kog den op og tilsæt dine kødboller. Lad den simre i 10 minutter, og så er der serveret!
    Noter:
    Du kan tilsætte lidt fløde til slut, og lade den simre 10 minutter. Så får du en mere cremet tomatsauce, og giver også retten lidt flere kalorier og fedt.
    VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her