5.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Simpel og hurtig
- Smager godt og mætter fint
Ulemper
Endelig vurdering af retten
Det vi elsker allermest ved de gode salater er, når de samtidigt er hurtige og simple. De fanger idéen om, at sund mad ikke behøver være hverken besværligt eller kedeligt, og det er netop hvad opskriften her giver. En kyllingesalat der tager 10 minutter at lave, men som smager utrolig godt, er sødlig i smagen og alligevel meget alsidig.
Krydret kyllingesalat med cheddartern og blåbær
Bedøm denne ret
Ingredienser
Kylling og krydderi
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk balsamicoeddike
- 2 spsk sojasauce
- 1 spsk citronsaft
- 0,5 tsk sennep
- 1 stk hvidløgsfed
- 1 tsk tørret timian
- 400 gram kyllingebryst
Salat
- 125 gram blandet salat
- 0,5 stk agurk
- 50 gram cherrytomater
- 60 gram cheddar i fast ost, som vi skærer i tern
- 50 gram blåbær
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 stk hvidløgsfed
Fremgangsmåde
- Lav en blanding af olivenolie, balsamicoeddike, soja, citronsaft, sennep og hvidløgsfed, samt tørret timian i en frysepose. Skær kyllingebryst over på tværs, så de bliver lidt tyndere, og tilsæt dem i posen. Bland det godt. Steg så kyllingestykkerne på en pande til de er gennemstegt.
- Hak salat fint, skær agurk i skiver og igen over på midten. Halver cherrytomater.
- Skær cheddar ud i mindre blokke og skyl blåbær, så vi kan tilsætte disse to på toppen.
- Anret salat på tallerken, skær kylling i skiver og læg ved, og drys med blåbær og cheddar på toppen.
- Lav en dressing af olivenolie, citronsaft og presset hvidløgsfed, og hæld over salaten inden servering. Simpelt og lækkert!