6.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Autentisk smag
  • Rimelig nem og få ingredienser

Ulemper

    Tid
    9
    Smag
    9
    Holdbarhed
    9
    Ingredienser
    9

    Endelig vurdering af retten

    Denne ret ligner en indisk ret, men er ikke noget der ligner. Med bacon, fløde og tomat, giver den et helt andet udtryk, som er mere nuanceret og dansk. Den er cremet, super velsmagende og passer rigtig godt til en kold vinterdag.

    Kylling i tomat flødesovs

    Bedøm denne ret

    5 fra 2 stemmer
    Køkkentid15 min
    Ventetid20 min
    Samlet tid35 min
    Opskrift til: 2 personer
    Type: [Keto]
    Kalorier: 849kcal
    Kulhydrater: 6g
    Protein: 50g
    Fedt: 63g
    Fiber: 8g

    Næringsindholdet er per person/stk

    Pin Print opskriften

    Ingredienser

    Kylling i tomat flødesovs
    • 1 spsk kokosolie
    • 300 gram kyllingebryst
    • 80 gram bacon
    • 200 ml piskefløde
    • 50 gram tomatpure
    • 2 tsk stødt paprika
    • 1 tsk cayennepeber
    Blomkålstilbehør
    • 350 gram blomkålsris
    • 2 tsk stødt paprika
    Topping
    • 50 gram peanuts
    • 1 bundt frisk persille

    Fremgangsmåde

    Kylling i tomat flødesovs
    • Tænd ovnen på 200° grader. Skær kyllingefileterne i spisestørrelse og det samme med bacon. Steg kylingestykkerne på panden i kokosolie. Efter et par minutter tilsætter du din bacon og lader det stege med. Drys med lidt salt og peber.
    • Smør et ovnfast fad med fedtstof, og flyt dit kød derover når det er gennemstegt.
    • Tilsæt fløden i en skål og pisk det, så det bliver en anelse mere fast og skummet. Det skal ikke være flødeskum, men må godt begynde at tykne. Tilsæt tomatpure, paprika og cayennepeber og bland det godt rundt, så al fløden tager farve.
    • Tilsæt flødesovsen til fadet, mix det rundt, og bag det i ovnen i 25 minutter ved 200°.
    Blomkålstilbehør
    • Skær blomkål i buketter og halver buketterne en enkelt gang. Læg dem på en bageplade, og krydder dem med paprika og salt og peber. Bag dem i 20 minutter i ovnen ved 200°.
    Topping
    • Hak persille og drys over retten inden servering, og læg peanuts i en skål ved siden af, som man selv kan dosere.
    VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her