6.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Autentisk smag
  • Rimelig nem og få ingredienser

Ulemper

Tid
9
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
9

Endelig vurdering af retten

Denne ret ligner en indisk ret, men er ikke noget der ligner. Med bacon, fløde og tomat, giver den et helt andet udtryk, som er mere nuanceret og dansk. Den er cremet, super velsmagende og passer rigtig godt til en kold vinterdag.

Kylling i tomat flødesovs

Bedøm denne ret

5 fra 2 stemmer
Køkkentid15 min
Ventetid20 min
Samlet tid35 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 849kcal
Kulhydrater: 6g
Protein: 50g
Fedt: 63g
Fiber: 8g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Kylling i tomat flødesovs
  • 1 spsk kokosolie
  • 300 gram kyllingebryst
  • 80 gram bacon
  • 200 ml piskefløde
  • 50 gram tomatpure
  • 2 tsk stødt paprika
  • 1 tsk cayennepeber
Blomkålstilbehør
  • 350 gram blomkålsris
  • 2 tsk stødt paprika
Topping
  • 50 gram peanuts
  • 1 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

Kylling i tomat flødesovs
  • Tænd ovnen på 200° grader. Skær kyllingefileterne i spisestørrelse og det samme med bacon. Steg kylingestykkerne på panden i kokosolie. Efter et par minutter tilsætter du din bacon og lader det stege med. Drys med lidt salt og peber.
  • Smør et ovnfast fad med fedtstof, og flyt dit kød derover når det er gennemstegt.
  • Tilsæt fløden i en skål og pisk det, så det bliver en anelse mere fast og skummet. Det skal ikke være flødeskum, men må godt begynde at tykne. Tilsæt tomatpure, paprika og cayennepeber og bland det godt rundt, så al fløden tager farve.
  • Tilsæt flødesovsen til fadet, mix det rundt, og bag det i ovnen i 25 minutter ved 200°.
Blomkålstilbehør
  • Skær blomkål i buketter og halver buketterne en enkelt gang. Læg dem på en bageplade, og krydder dem med paprika og salt og peber. Bag dem i 20 minutter i ovnen ved 200°.
Topping
  • Hak persille og drys over retten inden servering, og læg peanuts i en skål ved siden af, som man selv kan dosere.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her