10.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Forholdsvis nem
  • Anderledes og rund smag af mascarpone
  • Blomkåls/broccoli ris passer perfekt til
  • Sund og ketovenlig

Ulemper

  • Begræns tomatpuré til 2 spsk, ellers overtager det smagen
Tid
9
Smag
9
Holdbarhed
8
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

En vellykket ret med en flødeagtig og krydret smag fra mascarpone, timian og rosmarin, og med er snært af sødme. Retten har en god og rund smag, men pas på med at putte for meget tomatpuré i, da dette nemt kan overtage smagen. Yderst ketovenlig, sund og rigtig smagfuld.

Kylling i tomatsauce med mascarpone

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid10 min
Ventetid25 min
Samlet tid35 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 554kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 38g
Fedt: 37g
Fiber: 4g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Kylling i tomatsauce
  • 400 gram kyllingebryst
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 stk rødløg
  • 1 stk frisk chili blanding
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 400 gram hakkede tomater
  • 30 gram tomatpure
  • 1 bundt frisk persille
  • 4 tsk tørret timian
  • 2 tsk stødt rosmarin
  • 250 gram mascarpone
Blomkålsris
  • 1 spsk smør
  • 350 gram blomkålsris

Fremgangsmåde

Kylling i tomatsauce
  • Skær kyllingen i mundrette bidder, og steg dem i både smør og olie i en gryde. Tag det af varmen og læg på en tallerken.
  • Hak løg, chili og hvidløgsfed fint imens. Kom det i gryden. Steg i et par minutter og tilsæt så kyllingen igen, sammen med hakkede tomater og tomatpuré. 
  • Pluk din persille, hak dem, og kom dem i retten sammen med resten af krydderierne. Tilsæt mascarpone, og bland det godt. Det tager lidt tid, før mascarponen blander sig helt, så rør godt i det. Smag til med salt og peber. Lad det småkoge i 10-15 minutter, og smag til med salt, peber, timian og rosmarin.
Blomkålsris og servering
  • Tilsæt smør på en pande og varm det op. Når smørret syder tilsætter du blomkålsris enten fra frost, eller lavet fra bunden. Steg det i 3-4 minutter ved hård varme, og husk at røre i det ofte, så det ikke brænder på.
  • Giv retten et opkog inden servering, og servér kylling i tomatsovs med mascarpone og blomkålsris til. 
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her