9.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Hurtig nok at lave
  • Dejlig krydret og lækker
  • Super smagfuld og fint med blomkålsris til

Ulemper

  • Lidt mange ingredienser
Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

I denne version af en indisk masala, laver vi den med lidt mindre kylling, og så topper vi den med mozzarella ved servering. Det er en super krydret og god ret, der er elsket af alle, Keto eller ej, og som oftest passer til kolde men også bare overskyede dage, hvor vi bare har lyst til at gøre lidt ekstra ud af aftensmaden. Til trods for det, er den simpel nok at lave, og ganske hurtig undervejs.

Kylling masala med mozzarella og blomkålsris

Bedøm denne ret

No ratings yet
Køkkentid20 min
Ventetid25 min
Samlet tid45 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 635kcal
Kulhydrater: 9g
Protein: 44g
Fedt: 44g
Fiber: 7g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 3 spsk kokosolie
  • 200 gram kyllingebryst
  • 2 stk peberfrugter
  • 1 stk løg
  • 0,25 tsk stødt kardemomme
  • 2 stk løse tomater
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 stk laurbærblade, kan undlades
  • 0,25 tsk nelliker, kan undlades
  • 1 stk stjerneanis, kan undlades
  • 1 spsk garam masala krydderi
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 100 gram græsk yoghurt
  • 125 gram mozzarella
  • 1 stk lime
Blomkålsris
  • 350 gram blomkålsris
  • 1 spsk smør

Fremgangsmåde

Kylling masala
  • Skær kylling i mindre stykker, tilsæt noget af dit kokosolie på en stor/dyb panden og steg kyllingestykkerne til de er gennemstegte. Skær peberfrugter i mindre spisestørrelser og tilsæt det meste til panden og steg det med.
  • Tag nu en anden pande og tilsæt kokosolie eller smør. Hak løg fint og steg det lidt, tilsæt resten af peberfrugt her, også sammen med kardemomme og spidskommen. Hak tomater fint og tilsæt også til panden. Steg i 5 minutter og tag så en stavblender og blend hele massen fra denne pande til en puree. Hæld det derefter over. den anden pande. Gem den tomme pande til at stege blomkålsris på til sidst.
  • Tilsæt nelliker og stjerneanis samt garam masala krydderi og gurkemeje. Tilsæt ca. 100 ml vand og kog det op. Bland det rundt og smag til med salt og peber. Vi tilsatte nu græsk yoghurt (vi tilsatte det dobbelte først, men syntes det var lige i overkanten). Brug mozzarella til at rive i mindre stykker, som du lægger i din masala ved servering.
Blomkålsris
  • Tilsæt smør på en pande og giv varmen fuld skrue. Tilsæt blomkålsris når det syder og steg det ved hård varme i 2-3 minutter. Det skal være så varmt, at du skal røre i det ofte, for at det ikke brænder på. Så bliver din blomkålsris perfekte!
  • Server blomkålsris med din kyllinge masala, og husk at tilsætte mozzarellaklumper i den varme gryderet. Halver din lime og stryg limesaft over tallerknerne inden I spiser.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her