6.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Klassisk dansk ret
  • Velsmagende og sødlig fra æble

Ulemper

    Tid
    10
    Smag
    8
    Holdbarhed
    8
    Ingredienser
    7

    Endelig vurdering af retten

    En klassisk boller i karry er manges favorit, og da rettens indhold i forvejen er sund og nærende, er den nem og hurtig at lave ketovenlig. Retten her er klassisk dansk, og spises med blomkålsris, som faktisk passer overraskende godt, sammen med den cremede karrysauce

     

    Lækker og smagfuld boller i karry med blomkålsris

    Bedøm denne ret

    4.5 fra 4 stemmer
    Køkkentid20 min
    Ventetid10 min
    Samlet tid30 min
    Opskrift til: 2 personer
    Type: [Keto]
    Kalorier: 702kcal
    Kulhydrater: 4g
    Protein: 58g
    Fedt: 43g
    Fiber: 8g

    Næringsindholdet er per person/stk

    Pin Print opskriften

    Ingredienser

    Kogte kødboller
    • 400 gram hakket svine- og kalvekød
    • 0,5 stk rødløg finthakket
    • 1 stk æg
    • 2 tsk loppefrøskaller
    Karrysauce
    • 0,5 stk rødløg
    • 3 tsk stødt karry
    • 0,5 stk æbler
    • 1 stk grøntsagsbouillon terning
    • 100 gram flødeost
    Blomkål/Broccoli ris
    • 350 gram blomkålsris

    Fremgangsmåde

    Kødboller
    • Hak løg så fint som du kan, og læg alle ingredienser for kødbollerne i en skål og rør fasen godt, eventuelt med en håndmixer i ca. 3 minutter. Husk at tilsætte salt og peber. Lad farsen hvile i 15-30 minutter.
    • Sæt en gryde med vand til at koge, og husk at tilsætte salt til vandet. Rør farsen igennem, dyb en ske i vandet og form bollerne med ske og hånd. Læg dem i det kogende vand. Kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 minutter. Tag bollerne op med en ske og læg dem til afdrypning i en sigte. Si efterfølgende kogevandet og gem det til karrysaucen.
    Karrysauce
    • Hak løg fint og riv æble. Steg løg i et par minutter i en gryde og tilsæt nu karry. Tilsæt æble, steg lidt, og hæld nu 400 ml af kogevandet fra kødbollerne langsomt ved imens du rører, sammen med grøntsagsbouillon og flødeost. Kog det op, og sørg for, at flødeosten er helt opløst. Krydder med salt og peber. Tilsæt bollerne og lad sovsen småkoge i 5 minutter og smag den til med karry, salt og peber.
    Blomkålris
    • Tilsæt smør på en pande og steg blomkålsris ved hård varme i 3-4 minutter. Det skal være så varmt, at de brænder på, hvis du ikke rører i dem ofte
    • Server blomkålsris med boller i karry
    VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her