10.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • God og lækker kombination
  • Smager dejligt og sommerligt

Ulemper

Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
7
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

Laksespyd er en lækker måde, at få en lækker og krydret omgang laks på. Sammen med vores lækre broccoli-tabbouleh og myntedressing, får du et udsøgt og sommerligt Keto måltid, der kombinerer et væld er gode smagsnuancer.

Laksespyd med broccoli-tabbouleh og mynte

Bedøm denne ret

0 fra 0 stemmer
Køkkentid25 min
Ventetid10 min
Samlet tid40 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 731kcal
Kulhydrater: 10g
Protein: 48g
Fedt: 53g
Fiber: 2g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Laks på spyd
  • 300 gram laksefilet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk garam masala
  • 0,5 tsk chilipulver
Broccoli-tabbouleh
  • 1 spsk smør
  • 150 gram blomkålsris
  • 0,5 stk broccoli
  • 4 stilke forårsløg
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 100 gram cherrytomater
  • 30 gram granatæble kerner
  • 3 spsk citronsaft
  • 75 gram feta
Myntedressing
  • 0,5 bundt frisk mynte
  • 200 gram græsk yoghurt 10%
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Laksespyd
  • Start med at lægge dine grilspyd i lidt vand, hvis de er af træ. Så brænder de ikke på i ovnen eller på grillen. Tænd så for ovnen på 200°, hvis du vil bage dine grillspyd i ovnen, ellers brug grillen.
  • Skær dit laks ud i mindre stykker, og lav en blanding af olie, garam masala krydderi og salt og peber, samt citronsaft. Sæt dine laksestykker på grillspyd, og smør dem med krydderiblandingen
  • Bag dem i ovnen i 10 minutter, eller lav dem på en grill i ca. 3 min på hver side, hvor du vender den 2-3 gange. Så 6-9 minutter i alt.
Broccoli-tabbouleh
  • Lav dine broccoli til ris i en foodprocessor, og det samme med blomkål, medmindre de er købt som blomkålsris.
  • Tilsæt smør på en pande og steg dine blomkålsris og broccoliris i 2-3 minutter ved hård varme. Sluk for varmen og lad det afkøle.
  • Skyl persille, og hak forårsløg og persille fint, Skyl tomater og skær dem i halve. Halver dit granatæble og gem den ene halvdel. Riv den anden halve i mindre stykker, og tag granatæblekernerne ud. Bland broccoli, blomkål, hakket persille og forårsløg i en skål. Vend tomaterne i. Tilsæt citronsaft og krydder med salt og peber. Drys med granatæble på toppen og slutteligt med feta.
Myntedressing og servering
  • Hak mynten fint, og tilsæt den i skål sammen med græsk yoghurt og citronsaft. Krydder med salt og peber. Server laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her