9.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • God og autentisk smag fra bl.a. koriander
  • Retten har et godt samspil og er let at lave

Ulemper

Tid
8
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

Det her er en super god opskrift til blæsevejret, og har som titlen refererer et marokkansk udtryk og smag. Vi former først bollerne og saucen, og imens det simre, laver vi til sidst en god fennikel mos af blomkål, fennikel og smør, som gør at retten er hurtig og relativt simpel. En intens og smagfuld ret.

Marokkanske kødboller med smagfuld fennikelmos

Bedøm denne ret

No ratings yet
Køkkentid20 min
Ventetid25 min
Samlet tid45 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 654kcal
Kulhydrater: 9g
Protein: 51g
Fedt: 41g
Fiber: 8g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Marokkanske kødboller og sauce
  • 400 gram hakket oksekød
  • 0,5 stk rødløg
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 0,5 bundt frisk koriander
  • 1 stk æg
  • 1 spsk stødt koriander
  • 0,5 spsk stødt paprika gerne røget
  • 15 gram ingefær revet
  • 0,25 tsk kanel
  • 1 spsk olivenolie
  • 35 gram tomatpure
  • 400 gram hakkede tomater
  • 100 ml vand
  • 0,5 stk oksebouillon
Fennikelmos
  • 1 stk fennikel
  • 0,5 stk blomkål
  • 2 spsk smør

Fremgangsmåde

Kødboller og sauce
  • Vi former først bollerne, og så laver vi til sidst en god fennikel mos af blomkål, fennikel og smør. Start med at hakke rødløg og hvidløg fint. Tilsæt så halvdelen af begge i en stor skål, og tilsæt så kødet. Tilsæt herefter æg, stødt koriander, paprika, kanel, og hak frisk koriander fint og tilsæt også dette. Husk også salt og peber.
  • Bland det hele godt sammen med. Tag en spiseske og form kødboller med denne og din hånd. Steg dem så i olivenolie på en pande, indtil de er gennemstegt. Sæt over på en tallerken.
  • Tilsæt så resten af dine løg og hvidløgsfed og steg i et minuts tid. Tilsæt så tomatpure og brænd det lidt af, hvorefter du tilsætter hakkede tomater. Rør rundt, tilsæt oregano samt salt og peber, og lad det simre i 15-20 minutter. Lav mosen imens.
Fennikelmos
  • Sæt vand i en gryde og bring det til kogepunktet. Lav buketter af dit blomkål imens, og kog blomkål i ca. 5-7 minutter. Dræn vandet og læg blomkålsbuketterne over i en foodprocesser.
  • Tilbage til gryden tilsætter du smør og river dit fennikel på en rivejern, og tilsætter panden med smør. Steg i et par minutter (du skærer toppen og bunden af din fennikel og river resten).
  • Tilsæt indholdet fra panden til foodprocessoren og blend det til en samlede masse. Smag til med salt og peber, og hvis du har det, kan du tilsætte lidt flødeost. Det er ikke nødvendigt, men giver den en ekstra god og cremet smag.
  • Læg dine kødboller over på panden med tomatsaucen og kog det op. Vend saucen i kødbollerne, og når retten er gennemvarm, serverer du de marokkanske kødboller med fennikelmosen, og drysser med lidt frist koriander på toppen.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her