Vind gavekort på 450,- kr

Vind et gavekort på 450,- kroner til functionalfoods.dk

Vi udtrækker en vinder den 10. hver anden måned, og vinderen får direkte besked. I mellemtiden sender vi dig guldkorn om Keto, vægttab og sundhed.

Functionalfoods er vores søsterselskab, og vores høje standarder er lagt i de fysiske sundhedsprodukter – Prøv vores Fitbar, Bone broth eller andre gode sager.

⚖️ 🧫 Der er forskel på vægttab og fedttab (vægt-plateau)

Vægttab og fedttab er ikke det samme..

Du kan sagtens tabe kg på vægten, uden egentligt at tabe fedt
Men du kan faktisk også tabe fedt, uden egentligt at gå ned i kilo på vægttab 🤷‍♀️

Det er derfor, at vi beder dig udfylde en selv-evaluering på andre punkter end lige vægten. Nemlig at tage billeder, måle dit forskellige steder, og lægge mærke til, hvordan dit tøj sidder.

Når du taber fedt uden at tabe kg (vægt-plateau)

Jeg vil fortælle dig om et begreb, du sikkert kommer til at støde på, på et tidspunkt. Det kan være snart, eller det kan være senere. Det handler om et vægt plateau. Og det er blevet døbt Whoosh effekten.

Forestil dig havets brusen, eller noget der skyller væk, for det er den lyd du skal bruge, når du siger: “Whoosh”, så det bliver med et langt “woosschhhh..” til slut.

At noget skyller væk, er nemlig lige præcis det der sker, med dine fedtceller!

 

Whoosh effekten

Du har fedtceller.. Og én fedtcelle er primært fyldt op med fedt. Men i takt med, at du taber dig, mister cellen lidt af sin fedtmasse.

Den skrumper ikke ind, men i stedet erstatter den fedtet med vand. På denne måde, holder cellen sin struktur og, desværre, holder du også den samme vægt. Men det er kun op til et vist punkt, og så falder cellen fra hinanden, fordi den mest består af vand.

Du vejer det samme uanset om dine fedtceller er fyldt med fedt eller vand, og mange oplever således at ramme et plateau for en periode, hvorefter de vågner en morgen, og har tabt sig 0,5-1,5 kg over natten (og desuden skal de tisse helt vildt!)

Det er et rigtig mærkeligt fænomen, men det kan være sjovt at kende til. Det har betydning for dig, hvis du vejer dig hele tiden. Hvis du derimod bruger et målebånd også, vil du måske kunne opleve, at du taber centimeter om hoften, armen eller låret, uden at vægten ændrer sig.


▶️ Har du spørgsmål eller kommentar, så stil det herunder 👇

Left Menu Icon