Vind gavekort på 450,- kr

Vind et gavekort på 450,- kroner til functionalfoods.dk

Vi udtrækker en vinder den 10. hver anden måned, og vinderen får direkte besked. I mellemtiden sender vi dig guldkorn om Keto, vægttab og sundhed.

Functionalfoods er vores søsterselskab, og vores høje standarder er lagt i de fysiske sundhedsprodukter – Prøv vores Fitbar, Bone broth eller andre gode sager.

🙏 Er du mere eller mindre sulten, end du plejer?

Igennem vores flere års erfaring med vægttab og Keto, har vi defineret 8 fejlkilder, der er hovedårsagerne til, at man går galt i byen med Keto.

Vi ved, at kulhydrater findes i næsten alt, og det kan være svært at gå imod strømmen. Uanset om du oplever modgang med ketose lige nu, eller om du vil forberede dig bedst muligt, får du her 8 faldgrupper du skal styre udenom problemerne.

1. Du spiser for mange kulhydrater, uden at du ved det

Den første faldgruppe er, at du ikke mindsker dit kulhydratindtag nær så meget, som du tror du gør. Der findes kulhydrater i rigtige mange ting, og hvis du går lidt ud over din madplan, kan der være kulhydrater i flere af de ting du spiser, uden at du ved det.

Vi bliver gang på gang overrasket over, hvor mange madvarer der er tilsat en eller anden form for sukker, og det er tilmed helt uden grund. Du kan derfor overkomme denne faldgruppe, ved at holde dig til masser af grøntsager, en ægte proteinkilde som kød, eller køderstatninger, hvor du undersøger indholdet, og supplerer med en olie, nødder (der ikke er stegt i vegetabilske olie, sukker eller honning), feta eller lignende. Hvis du holder dig til rigtig mad, går du ikke helt galt i byen

 

2. Du drikker ikke nok vand

Som vi tidligere har nævnt, skal du sørge for at drikke masser af vand i overgangen til ketose. Du taber væske i takt med, at du tømmer dine glykogendepoter. Drik derfor 1-2 liter vand (kaffe tæller ikke) hver dag, i overgangen til ketose.

 

3. Du spiser for mange mælkeprodukter

Mange mælkeprodukter har laktose, som er et mælkesukker. Ligesom alt andet sukker, bliver det forbrændt først. Hvis du derfor spiser for mange mælkeprodukter, kan det være en faldgruppe for, at du ikke kommer gnidningsfrit i ketose. Desuden indeholder mange mælkeprodukter mange kalorier, hvorfor det skal spises i moderate mængder. Hvis du overgår til keto og propper dig med ost og bacon, gør du tingene sværere for dig selv. Spis ægte mad og husk grøntsagerne.

 

4. Du er ligeglad med kvaliteten af maden

En faldgruppe vi ser ofte, er hvis man ikke tænker på kvaliteten af maden, men blot går op i, at få tilstrækkeligt med makronæringsstoffer, som er fedt, protein og kulhydrater. For kroppen, er det lige så vigtigt at få vitaminer og mineraler, og der er f.eks. 3. gange så mange vitaminer, mineraler og omega 3 i kød der er økologisk, sammenlignet med kød der ikke er.

I mad af ringe kvalitet, er der oftest tilsat ting, heriblandt sukker, for at gøre op for den manglende gode og ægte smag. Flæskesvær er et eksempel på en snack, der er næringsfattig, men som indeholder fedt. Det er populært, og kan sagtens spises, men det skal ikke indgå som en væsentlig del af kosten.

 

5. Du salter ikke din mad nok

Når du forbrænder dine glykogendepoter, mister du, sammen med væske, også elektrolytter. De skal genopfyldes, da de varetager vigtige funktioner i kroppen. Sørg derfor for, at salte din mad tilstrækkeligt, eller tag et salt-shot i overgangen til ketose.

 

6. Du snacker for meget

Mange er vant til at snacke meget. Det kan være en faldgruppe i overgangen til ketose, eller når du er i ketose. En enkelt snack her, og en enkelt snack der, kan hurtigt løbe op i mange kulhydrater, uden at du lægger mærke til det. Prøv at spis 3 måltider om dagen, og holde dig til det. Drop alle mellemmåltiderne og de snacks der kan dukke op, i løbet af dagen.

7. Du spiser lidt for meget protein

Når man spiser Keto, spiser man en lille mængde kulhydrater, en moderat mængde protein og en høj mængde fedt. Det kan godt strækkes til en nogenlunde tilsvarende mængde protein og fedt, men på grund af, at mange er utrolig fedtforskrækket, kan de finde på, at spise en kost der svarer til en lille mængde kulhydrater, en lav mængde fedt og en meget høj mængde protein.

Spiser man en meget, meget høj mængde protein, kan man stimulere til en process der kaldes glukoneogenese, som omdanner proteinstoffer til glukose. Du spiser altså så meget protein, at din krop vælger at nedbryde en del af det, udelukkende for at bruge det som energikilde. Det går imod vores mål om, at forbrænde fedt, fordi vi pludseligt har rigeligt med glukose til rådighed fra proteinet. Spis derfor en moderat mængde protein, og hvis det er kød du spiser, så spis gerne fedtholdigt protein.

 

8. Du sover ikke nok

Manglende søvn er en væsentlig faldgruppe, når det kommer til at spise en bestemt type kost. Og specielt når kosten til tider kan være striks. Som vi siger, træffer din søvnige hjerne nogle beslutninger, som din friske hjerne ikke ville have truffet. Med andre ord, er du mere tilbøjelig til at spise snacks, kulhydrater og andre sager, hvis du er træt og i søvnunderskud. Det er desuden under søvnen, at mange af kroppens vigtige gendannelsesprocesser foregår, og det er vigtigt at få 7-8 timers daglig søvn. På denne måde er du udhvilet, og din krop og hjerne er klar til, at træffe beslutninger på et fornuftigt grundlag.


🔥 Du er sikkert allerede på vej i ketose

Ketose er der, hvor din fedtforbrænding er højest, og det er et direkte resultat af, at du nedbryder fedt, og bruger det som energikilde.

Du kan måle om du er i ketose, og fredag i uge 3 kigger vi på fordele og ulemper ved det, men nu kigger vi på de subjektive tegn på, at du er på vej eller allerede er i ketose..

  1. Nedsat sult og appetitI ketose er det faktisk muligt, relativt nemt, at springe et måltid over. Man bliver simpelthen ikke sulten, fordi kroppen har energi til rådighed, i form af det fedt du har på kroppen. Så du kan nemt gå flere timer uden overhovedet at tænke på mad. Det er en befrielse.
  2. Slut med sukkermonsteret.I begyndelsen af Keto er lysten til kulhydrater og sukker oftest ret høj. Og specielt hvis du kom fra en kost der var høj på kulhydrater. Din krop hungrede efter et nyt refill af sukker, men når du nu er fedt tilpasset, og har fået sukkermonsteret på afstand, begynder din decideret hungren at være væk. Du kan stadig begære sukker rent mentalt, men din krop er fysisk set ikke afhængig af det mere. Er det ikke fedt?
  3. En bedre fysisk ydeevneNår din krop er fedt tilpasset, er den meget bedre til at omdanne fedt til energi. Det er noget der tager tid, og kroppen skal danne en større mængde enzymer som nedbryder fedt, men det kommer. Når du til gengæld har en stor hær af fedtnedbrydende enzymer, er din krop skarp i at forbrænde fedt til energi, og det kan mærkes i din fysiske træning. Du vil mærke at du faktisk har en højere ydeevne, og at du ikke oplever de samme sukkerkolde perioder, hvor du er helt tømt for energi. Hvis ikke du spiser sukker, går du aldrig sukkerkold, som man siger. I starten af ketose, vil du dog stadig opleve en lille nedgang i ydeevne, altså selvom du har en høj mængde ketonstoffer.
  4. Mere energi og væk med humørsvingningerI starten er det helt normalt at føle sig ved siden af sig selv – og ja, faktisk energiløs. Det er imens kroppen bliver fedt tilpasset. Men i ketose vil du opleve et mere stabilt blodsukker, og dermed have en meget mere stabil strøm af energi, i løbet af hele dagen. Det er en frihed i sig selv.

 

Hvis du ikke har oplevet nogle af disse fordele endnu, så tag det helt roligt. Det kan givet vis tage imellem 3-6 uger at blive fedttilpasset, så det skal nok komme, og hvis ikke, kan du læse lidt om fejlkilder her.

Giv lyd, og fortæl os meget gerne i facebook gruppen, hvor meget du har tabt, eller om du oplever nogle af de gode bivirkninger.


▶️ Har du spørgsmål eller kommentar, så stil det herunder 👇

Left Menu Icon