Vind gavekort på 450,- kr

Vind et gavekort på 450,- kroner til functionalfoods.dk

Vi udtrækker en vinder den 10. hver anden måned, og vinderen får direkte besked. I mellemtiden sender vi dig guldkorn om Keto, vægttab og sundhed.

Functionalfoods er vores søsterselskab, og vores høje standarder er lagt i de fysiske sundhedsprodukter – Prøv vores Fitbar, Bone broth eller andre gode sager.

Træning på Keto eller ej? (+ et træningsprogram)

⚠ I dag er det dag 10, og du bør derfor som minimum udfylde dine data under vægt nu og tilføje, tage/tilføje et nyt billede eller lave selvevalueringen på papir.

 

Er det nødvendigt at træne i dit 30 dages Ketoliv Kickstart?

Som vi tidligere har kigget på, er vægttab et resultat af kalorieunderskud, men Keto opsætter præmisserne, for nemt at kunne være i kalorieunderskud. Så hjælper motion og træning på, at gøre dig kalorieunderskud større? Ja, det gør det! 🥗 + 🏋️‍♀️ = ➕ 📉 ⚖️

Er det nødvendigt at træne samtidigt med 30 dages Ketoliv Kickstart, for at se resultater? Nej!

Er det godt for dig at træne, hvis du har overskud til det? Ja!


Undgå at stresse dig selv for meget

Når du laver en stor kostændring som Keto, kan der være mange lavpraktiske udfordringer, som måske bruger mere af din energi, end du er vant til. Det vigtigste, set fra et større perspektiv er, at du klarer dig igennem det hele, uanset om du så skal sænke farten lidt. Motion kan derfor være med til at stresse dig for meget, til at du ikke gennemføre det, men når alt kommer til alt, er det et individuelt spørgsmål.

Så hvordan har du det?
Har du overskud til at motionere, så er det altid en god idé, at bevæge dig lidt hver dag, eller træne nogle gange om ugen, men det skal være inden for din personlige udviklingsramme.

Svarer du nej til, at du har overskud, så skal du ikke motionere lige nu.
Svarer du ja til, at du føler overskud, og føler, at du kan gøre mere, så er det en god idé, at motionere lidt også.

Så hvad er motion for dig?

Træning kommer i mange former, og skal tilpasses dig, dine evner og lyster. Når det kommer til træning med fokus på et øget vægttab, er det som udgangspunkt et spørgsmål om kalorier. Du skal forbrænde mere end du indtager, og du skal gøre det på den måde, der passer bedst til dig.

Er du til løb? Intens fysisk træning? Styrketræning? Eller er du til at gå nogle lange ture med hunden? Træning kommer i mange former, og for at du opnår succes med Keto og træning sammen, skal du tænke langsigtet.

Mange starter enten for hårdt eller forkert ud
Man er motiveret, for nu skal der virkelig ske mærkbare ændringer. Det er godt, og det er en stor motivation vi skal bruge, og hjælpe på vej. Men jo højere man flyver, jo dybere falder man. Det er derfor lige så vigtigt at være realistisk, og forstå hvad det kræver, at opnå det man ønsker. Er der tale om et stort vægttab, så skal du passe på med, at starte for hårdt ud.

Mød din nærmeste udviklingszone
Din nærmeste udviklingszone går ud på, at udfordre dig selv inden for det sted du står lige nu. Du skal udfordre dig selv med tilpas mængde og format i træning, til at du føler dig motiveret, og får bevæget dig. Men du må ikke gå for hårdt til den, for så er der risiko for at give op for tidligt. Så hvad skal du gøre?

 

 

Du ved bedst selv, hvor du står lige nu. Er du i forvejen vant til at løbe, kan du sagtens fortsætte derfra, og udfordre dig selv på kilometer eller hastighed. Men er du ikke vant til at løbe, skal du ikke lægge ud med, at ville løbe flere kilometer.

Start med at gå nogle ture i hurtigt tempo, og sæt dig et mål om, at du om 14 dage vil løbe din første kilometer uden pause.

Bevæg dig langsomt imod dit mål. Med vores hjælp, bevæger vi ud fra “Kan selv” ud i den røde zone, som er din nærmeste udviklingszone.

Praktiske mål:
– Bevæg dig hver dag. Ja, bare lidt hver eneste dag.
– Det er ligemeget om det bliver en gåtur på 5 eller 10 minutter. Bare du holder fast, og bevæger dig lidt hver dag.
– Vælg en intensitet og træningstype der svarer til der hvor du er
– Når du har bevæget dig hver dag i en måned, kan du gå over til hver anden dag, men hvor du øger intensiteten lidt. Du går lidt længere, du løber eventuelt lidt, eller du tilføjer styrketræning.

 

Fysisk træning er hårdt i overgangen til ketose

Du ved nok, at det for nogle kræver en overgangsperiode her i starten af Keto. Det gør det, fordi kroppen er vant til at nedbryde og forbrænde kulhydrater, og knapt så vant til, at fedt er vores primære energikilde.

Når du mindsker kulhydrater, opstår der en udtømningsperiode, hvor din krop bruger dit lagrede glukose som energikilde. Det gør den, igen, fordi den fortrækker sukker, og du samtidigt ikke indtager dem. Så selvom du har meget fedt til rådighed, går kroppen ikke direkte i krig med fedtet, men forsøger at gøre op for de manglende kulhydrater, ved at nedbryde dine sukkerlagre, kaldet glykogen depoter.

Hvordan har man det under udtømningsperioden?

Generelt set, varierer symptomerne. Men da det går under navnet Keto-flu, eller keto influenza, har mange det skidt (ør i hovedet, øget træthed, eventuelt hovedpine). Symptomerne kan hurtigt afhjælpes, men det vil vi ikke dykke nærmere i her. Under udtømningsperioden vil du have det skidt, og det er derfor mest ideelt, ikke at have de store forventninger til at præstere rent fysisk.

Du vil opleve en præstationsnedgang i overgangsfasen til ketose. Dyrk derfor let motion, uden at forvente det store, og gør det, for at forbrænde kalorier og for at nedbryde fedt.

Vi har bevæget os hver dag i tusindvis af år, lige med undtagelse af det sidste årti. Kroppen er designet til at bevæge sig, og det er oftest sådan den har det bedst.

Desuden sætter det skub i ketose og vægttab, så hvis du føler at du har overskud og energi, kan du overveje at indføre lidt fysisk aktivitet i din hverdag.

Lad os kigge på, hvad der kunne hjælpe dig i gang, og så får du et hjemmetræningsprogram med på farten.

🗓 Træningsprogram og løbeprogram, hvis du har brug for det

Det bedste du kan gøre for dig selv, er at komme ud i solen når den er fremme. Gå/løb/cykel en tur, lav træningen i solen, i haven eller hvad du ellers kan finde på. Vi har sammensat et hjemme træningsprogram, som er uden udstyr, simpelt og lige til at gå til. Lav det så mange gange som du kan og vil, og du vil hurtigt mærke en forskel i kroppen og med vægttabet! Lave det 1-3 gange, som en god start.

Træningsprogram til en simpel start

Løbeprogram

Træningsprogrammet er for alle nybegyndere, der er interesseret i at komme i gang med at løbe. I mange uger kombinerer det både gå og lidt smålunten, for at sikre, at du ikke belaster din krop for meget.

Programmet er brugt af mange tidligere, bl.a. ambulancereddere, politifolk og mange i Ketoliv regi, for at træne op til løb og diverse, og det er derfor testet af mange i praksis – Og det virker, hvis du bare følger det slavisk.

 


▶️ Har du spørgsmål eller kommentar, så stil det herunder 👇

Left Menu Icon