5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Hurtige at lave
  • Smager godt, og er super sunde

Ulemper

  • Lidt kalorietunge
Tid
7
Smag
9
Holdbarhed
10
Ingredienser
9

Endelig vurdering af retten

Disse knækbrød er kulhydratfattige erstatninger for fx. brød, og er super effektiv til at spise som almindelig knækbrød med dit yndlingspålæg. De er sunde, lækre og lavt på kulhydrater.

Nemme og hurtige Keto knækbrød

Bedøm denne ret

4.41 fra 5 stemmer
Køkkentid10 min
Ventetid1 t 40 min
Samlet tid1 t 50 min
Opskrift til: 20 stykker
Type: [Keto], [Liberal LCHF]
Kalorier: 99kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 4g
Fedt: 7g
Fiber: 2g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 150 gram hørfrø
  • 100 gram græskarkerner
  • 65 gram solsikkekerner
  • 65 gram sesamfrø
  • 200 ml vand
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 150°
  • Tilsæt vand og salt i en skål, og opløs saltet. Tilsæt alle ingredienserne, og lad dem suge væsken.
  • Lad dem trække i 10 minutter, så hørfrø kan suge al væsken. Den bliver til en stor klistret klump. Selvom hørfrø ikke er blendet, suger de utrolig meget væske
  • Hæld kerneklumpen ud over en bageplade med bagepapir, og dyb en dejskraber i lidt vand, og form så "dejen" ud over hele bagepapiret, så det har en jævn tykkelse
  • Bag dejen i ovnen i lige knapt halvanden time. Når solsikkefrø i de yderste dele af dejen er blevet lettere brune i kuløren, er de umiddelbart færdige. Tag dem ud og lad det afkøle. Knæk så din knækbrød i mindre stykker og lad det afkøle. Sæt i en lufttæt beholder.
Noter:
Vi estimerer at blandingen giver ca. 20 stykker. Har du 20 stykker, er der 99 kalorier og 5 kulhydrater per stykke. 
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her