6.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Vegansk, uden æg
  • En bager værdig
  • De fleste kager er de samme, men den her er aldeles anderledes

Ulemper

Tid
8
Smag
10
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

Denne kage er ikke som andre kager. Den er uden æg, og med en hasselnød "nutella" masse der gør underværker. Bunden er med mandelmel, og - overraskende nok - smagte den ikke af mandel på noget tidspunkt. Denne kage er en bager værdig, den er LCHF og vegansk. Imponerende!

 

Vegansk keto nutella kage

Bedøm denne ret

No ratings yet
Køkkentid20 min
Ventetid15 min
Samlet tid35 min
Opskrift til: 10 stykker
Type: [Liberal LCHF]
Kalorier: 321kcal
Kulhydrater: 6g
Protein: 7g
Fedt: 29g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Bunden
Toppen
  • 200 gram hasselnødder
  • 165 gram kokosmælk
  • 50 gram mørk chokolade 70%
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 20 gram sukrin eller stevia

Fremgangsmåde

Bunden
  • Forvarm ovnen på 200°. Tag en bageform (ca. 18-22 cm), og smør den med fedtstof. Vi brugte en hjerteformet silikoneform. 
  • TIlsæt sukrin, salt og mandelmel i en stor skål. Blend hørfrø og bland det sammen med vandet. Lad det trække i et par minutter, og hæld det over i den store skål, sammen med smeltet kokosolie. Bland det godt sammen til en samlet masse 
  • Pres det fladt i bageformen. Brug eventuelt et stykke bagepapir til at lægge ovenpå, hvis det klistrer for meget. Bag bunden i ca. 15 minutter, eller til den får en gylden farve
Toppen
  • Rist hasselnødderne på en pande til de bliver godt sprøde. Læg dem i et viskestykke og rul dem godt og rundt, så de taber meget af sin skal - Det giver dig en renere nutellamasse. 
  • Blend hasselnødderne i en food processer eller blender, indtil de bliver helt smuldret. Smelt chokoladen i mikroovnen og tilsæt den til hasselnødderne. 
  • Åben kokosmælk dåsen, og læg alt det faste kokosmasse i en skål, sammen med en tsk af kokosmælk vandet - (Vi vil have så meget af den faste kokosmasse så muligt. Hvis din kokosmælk er 100 procent væske, kan den godt gøre blandingen for tynd).
    Tilsæt vaniljepulver og sukrin til den faste kokosmælk blanding og pisk det indtil det bliver luftigt. Det tager ca. 30-40 sekunder. 
  • Bland hasselnøddeblandingen og kokosmælke blandingen roligt sammen, og hæld det over bunden. Køl kagen i 2 timer eller frys den i 35 minutter, til den er spiseklar!
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her