6.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Vegansk, uden æg
  • En bager værdig
  • De fleste kager er de samme, men den her er aldeles anderledes

Ulemper

    Tid
    8
    Smag
    10
    Holdbarhed
    9
    Ingredienser
    8

    Endelig vurdering af retten

    Denne kage er ikke som andre kager. Den er uden æg, og med en hasselnød "nutella" masse der gør underværker. Bunden er med mandelmel, og - overraskende nok - smagte den ikke af mandel på noget tidspunkt. Denne kage er en bager værdig, den er LCHF og vegansk. Imponerende!

     

    Vegansk keto nutella kage

    Bedøm denne ret

    0 fra 0 stemmer
    Køkkentid20 min
    Ventetid15 min
    Samlet tid35 min
    Opskrift til: 10 stykker
    Type: [Liberal LCHF]
    Kalorier: 321kcal
    Kulhydrater: 6g
    Protein: 7g
    Fedt: 29g
    Fiber: 1g

    Næringsindholdet er per person/stk

    Pin Print opskriften

    Ingredienser

    Bunden
    Toppen
    • 200 gram hasselnødder
    • 165 gram kokosmælk
    • 50 gram mørk chokolade 70%
    • 1 tsk vaniljepulver
    • 20 gram sukrin eller stevia

    Fremgangsmåde

    Bunden
    • Forvarm ovnen på 200°. Tag en bageform (ca. 18-22 cm), og smør den med fedtstof. Vi brugte en hjerteformet silikoneform. 
    • TIlsæt sukrin, salt og mandelmel i en stor skål. Blend hørfrø og bland det sammen med vandet. Lad det trække i et par minutter, og hæld det over i den store skål, sammen med smeltet kokosolie. Bland det godt sammen til en samlet masse 
    • Pres det fladt i bageformen. Brug eventuelt et stykke bagepapir til at lægge ovenpå, hvis det klistrer for meget. Bag bunden i ca. 15 minutter, eller til den får en gylden farve
    Toppen
    • Rist hasselnødderne på en pande til de bliver godt sprøde. Læg dem i et viskestykke og rul dem godt og rundt, så de taber meget af sin skal - Det giver dig en renere nutellamasse. 
    • Blend hasselnødderne i en food processer eller blender, indtil de bliver helt smuldret. Smelt chokoladen i mikroovnen og tilsæt den til hasselnødderne. 
    • Åben kokosmælk dåsen, og læg alt det faste kokosmasse i en skål, sammen med en tsk af kokosmælk vandet - (Vi vil have så meget af den faste kokosmasse så muligt. Hvis din kokosmælk er 100 procent væske, kan den godt gøre blandingen for tynd).
      Tilsæt vaniljepulver og sukrin til den faste kokosmælk blanding og pisk det indtil det bliver luftigt. Det tager ca. 30-40 sekunder. 
    • Bland hasselnøddeblandingen og kokosmælke blandingen roligt sammen, og hæld det over bunden. Køl kagen i 2 timer eller frys den i 35 minutter, til den er spiseklar!
    VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her