Medlemsmenu

Keto og LCHF

Hvad er keto?

Ordet keto stammer fra ketoner, som er et molekyle kroppen og hjernen kan forbrænde i stedet for sukker.

Hvis man spiser “keto” afgrænser man kulhydrater fra sin kost, og spiser kun ca. 20-30 gram kulhydrater om dagen, svarende til ca. 5-10% af kosten. Dette tal varierer dog fra person til person, alt efter aktivitetsniveau, alder og metabolisme. Dertil spiser man en højere mængde fedt end normalt, svarende til ca. 60-70% af maden og en moderat mængde protein, 15-20%.

Det gør man ved at holde sig helt fra brød, ris, pasta, kartofler og lignende kulhydrater, og i stedet spise masser af grønsager, en tilpas mængde kød og godt med olier, nødder, fede grønsager som avocado, og eventuelt oste og andre fede mælkeprodukter.

Keto er meget effektivt til vægttab (vægttab på keto), men har ligeledes et væld af andre fordele. Derudover er det meget effektivt på sygdomme som diabetes type 2.

Når man følger ovenstående spisemåde, skifter kroppen over til at forbrænde fedt i stedet for kulhydrater og sukker. Det giver en øget daglig forbrænding, og derudover har grønsager, moderat kød, fede mælkeprodukter og lignende, en meget højere mæthedsfornemmelse, hvilket gør, at du ikke har det samme konstante behov for at spise.

Kroppen frigører sig fra afhængigheden af at spise konstant, fordi den forbrænder sukker som din primære energikilde.

Vi lægger ikke skjul på, at det er en svær måde at spise på, idet samfundet ikke helt har tilpasset til denne spisevane endnu. Vi står dog klar til at hjælpe dig hele vejen igennem.

0 Shares

Hvorfor er keto så effektivt til vægttab?

Keto er den mest effektive spisemåde, hvis du ønsker at tabe dig, både i forhold til at være i kalorierestriktion, atkins, zone, LEARN, ornish og andre spisemåder (1)

Når du igennem keto er blevet fedttilpasset, (dvs. at din krop forbrænder fedt som sin primære forbrænding, i stedet for sukker) har du en øget kalorie forbrænding hver dag svarende til 250-400 kcal (2). Det er én af årsagerne til, at keto er utrolig effektivt til fedttab.

Dertil kommer, at keto mad har en meget større mæthedsfornemmelse, og at din krop ikke har det samme behov for konstant at få tilført mad, fordi den i forvejen har fedt tilgængeligt på din krop. Så hvis du ikke indtager mad, har kroppen i forvejen masser af energi at bruge af, i form af fedtet på din krop. Det er win-win.

(1) https://www.ruled.me/keto-weight-loss/
(2) https://www.bmj.com/content/363/bmj.k4583

0 Shares

Hvad kan jeg spise?

Vi har lavet en visuel spiseguide, som kan hjælpe dig med at forstå, hvor meget de forskellige madvarer indeholder af kulhydrater. Se den visuelle spiseguide her.

En god hovedregel er, at forsøge at holde dig til mad der har 5 gram kulhydrater per 100 gram. Der er dog væsentlige undtagelser. Hvis du spiser meget lidt af en bestemt madvarer, er indholdet mindre relevant, fordi mængden er så lille. Så kan 25 gram kulhydrater per 100 gram være acceptabelt, eller endda mere end dette.

Det afhænger af mængden af madvaren du spiser, og indholdet af kulhydrater, og de skal begge med i overvejelsen.

0 Shares

Hvad er bivirkningerne ved keto?

Bivirkninger som hovedpine, utilpashed, krampe i benene og svimmelhed, er almindelige bivirkninger ved at komme i ketose. Så almindelige, at de er navngivet keto influenza. Bivirkningerne er oftest nemme at bekæmpe, og her viser vi dig de mest almindelige bivirkninger, og hvordan du bekæmper dem, så du kan mærke alle fordelene ved keto

Din krop har med stor sandsynlighed spist kulhydrater i de seneste årtier, og skal nu til at omstille sig til fedt. Det kræver tilvænning for kroppen, og helt i starten, sker der nogle fysiologiske ændringer, som du kan mærke.

Du mister for eksempel en stor mængde væske i starten, og sammen med væsken mister du salt. Vi har brug for salt i alle kroppens celler, og saltmangel er oftest skyld i de fleste af symptomerne ved en keto influenza.

Læs meget mere om bivirkningerne på denne side 

0 Shares

Jeg har diabetes 2 - Må jeg spise keto?

Diabetes type 2 er en kronisk lidelse, der har skabt to negative konsekvenser i kroppen, som begge skyldtes for mange kulhydrater. Hvis du spørger, om keto mad hjælper på diabetes type 2, er svaret et kæmpe ja. Læs en grundig artikel om diabetes type 2 og keto her

0 Shares

Mad og næringsindhold

Hvor meget må jeg spise?

Det er forskelligt fra person til person hvor stor en mængde næring [kalorier, kulhydrater, fedt og protein] man kan spise.

Der afhænger af din størrelse, muskelmasse, dit aktivitetsniveau og din naturlige metabolisme, herunder din alder.

Vi har udviklet en keto udregner, der hjælper dig med at forstå, hvor meget du kan spise på keto. Denne tager højde for din alder og vægt, og giver dig et praj for, hvor mange kalorier, kulhydrater, fedt og proteiner du kan spise hver dag. Udregn dine makrotal gratis her.

Vi anbefaler desuden at du laver madplaner igennem vores madplanlægger, for at planlægge din mad fremadrettet. På denne måde slipper du for at tælle kalorier, og ved hvor meget (og hvad) du kan spise.

0 Shares

Hvordan skal man forstå en varedeklaration?

På alle madvarer findes der en varedeklaration, som viser indholdet af næring [kalorier, fedt, protein, kulhydrater, kostfibre, m.fl.].

Det er vigtigt at kunne tyde en varedeklaration, for at kunne forstå hvor mange kulhydrater sin mad indeholder, og vi vil derfor vise dig hvordan du bærer det an.

Kulhydrater:
På alle DANSKE varedeklaration er kostfibre allerede trukket fra den samlede mængde kulhydrater. På AMERIKANSKE varedeklarationer skal man selv trække kostfibre fra. Det skal man, fordi kostfibre ikke optages i kroppen, og derfor ikke bør tælle med.

På en dansk varedeklaration, hvor der er 10 gram kulhydrater og 5 gram kostfibre, er der altså samlet 10 gram kulhydrater i varen, som du optager.

0 Shares

Hvordan tilføjer jeg min egen opskrift?

På vores side “Del en god opskrift” har du mulighed for at tilføje din egen opskrift til Ketoliv.

Lad os sige, at du kender en utrolig lækker opskrift på risalamande. Vi har ingen opskrift på risalamande, men du ønsker at bruge den i din madplan, og ønsker at have den med i din kalorieudregning. Du kan derfor tilføje din opskrift på Ketoliv, og kort tid efter har vi godkendt den, og den er klar til at blive brugt.

Del en god opskrift med os andre

0 Shares

Skal jeg tælle kalorier eller lave madplan?

Der er mange forskellige måder at leve på keto, og du skal vælge den, der passer bedst på dig.

Vi har prøvet både at tælle kalorier, og at lave madplaner, og har måtte erkende, at madplaner virker bedst for os. Det skyldes, at vi i forvejen har været vant til at lave madplaner, og har haft behov for et værktøj, der gjorde dette nemmere på keto. Derfor skabte vi madplanlæggeren.

I madplanlæggeren kan du planlægge din mad for ugen, og automatisk se næringsindholdet (og rette det til, hvis det er nødvendigt). Du kan rette i antal personer der spiser med, og derefter automatisk lave en indkøbsliste. Vi arbejder hele tiden på at lave systemet bedre, og du kan derfor godt forvente, at det kun bliver nemmere og nemmere, for hver dag der går.

Når du laver madplaner ved du allerede på forhånd hvad du spiser, og behøver ikke at veje mad, og skrive det ind i en mad-log. Det er en stor befrielse, synes vi.

0 Shares

Har ketoliv et vægttabsforløb?

Når du bliver medlem af Ketoliv, får du automatisk adgang til vores 14 dages vægttabs forløb, som er at finde under “mit ketoliv”. Det er struktureret efter maksimalt 1650 kalorier, og har en helt tilpas mængde fedt, protein og kulhydrater for hver dag. Forløbet varer over 14 dage, og er udarbejdet i flotte og informative .pdf filer, som du nemt kan printe, læse og følge.

Forløbet indeholder et 14 dages ketoliv, et stort opskriftshæfte samt et træningshæfte, med et gratis træningsprogram, som kan bruges i hjemmet.

Det koster 1,5 kroner om dagen at blive medlem af Ketoliv, og når du er medlem, skal du være velkommen til at dele forløbet med andre, der har brug for det. Vi klager ikke, hvis det kan gøre en forskel for dem!

0 Shares

Abonnement

Hvordan kommer jeg i kontakt med jer?

Du kan altid skrive til os morgen til aften. Vi svarer næsten altid med det samme, og gør vores bedste på at hjælpe dig i den rigtige retning. Uanset hvad, bestræber vi os på at svare alle henvendelser inden for 24 timer.

Du kan skrive til os over siden, på vores facebook eller i gruppen LCHF & Keto

0 Shares

Kan jeg prøve Ketoliv gratis?

Selvfølgelig kan du det! Vi giver dig 30 dages medlemskab af Ketoliv helt gratis. Og hvis du opsiger det inden 30 dage, trækker vi ingen penge overhovedet. Desuden er vi ikke en af dem der holder mund, så snart vi har lukket handlen med dig.

Så snart du er medlem, forsøger vi at hjælpe dig i gang, og hvis du ikke kan få det til at gå, eller det er et dårligt tidspunkt, hjælper vi dig med at opsige abonnementet.

Det er vigtigt, at du er glad for Ketoliv, og at du bruger det. For så ved vi, at vi gør en forskel..

0 Shares

Hvorfor koster Ketoliv penge?

Vi er Danmarks eneste madplans service til keto og LCHF, og vi bestræber os fortsat på at være de bedste. Det betyder, at vi hele tiden skal udvikle os, producere opskrifter og madplaner af høj kvalitet, som giver dig stor værdi.

Opskrifterne og madplanerne er lavet af rigtige mennesker. Vi køber madvarer, står i køkkenet hver dag, tager billeder, laver videoer og udregner næringsindhold. Derudover koder vi nye funktioner, og lytter til alle der efterspørger bestemte funktioner.

Det kræver meget tid og arbejde, og vi beder derfor om 1,5 kroner om dagen for et medlemskab, så tingene kan køre rundt. Desuden donerer vi en del af overskuddet til Greenpeace og WWF (Læs mere)

0 Shares

Jeg har mistet mit kodeord

Det fikser vi hurtigt! Der hvor du logger ind (her) trykker du blot på “Glemt password”, hvorefter vi dig en email med muligheden for at ændre kode.

0 Shares

Hvordan opsiger jeg mit abonnement?

Du kan nemt opsige dit abonnement, hvis du ikke ønsker at være medlem mere. Det kan være af den ene eller den anden årsag, men uanset hvad din årsag er, er vi naturligvis kede af det.

Det tager lang tid og kræver mange kræfter at lave opskrifter og madplaner, at undersøge og skrive om keto, og altid sørge for, at det vi skriver et korrekt. 1,5 kroner om dagen for et medlemskab, gør, at vi kan få siden til at køre rundt. Desuden donerer vi overskudet af Ketoliv til velgørende organisationer.

For at opsige dit abonnement, skal du inde fra “mit ketoliv” klikke på “Abonnement”, “Mit abonnement”, og derefter på knappen “Opsig abonnement”

0 Shares

Teknisk hjælp

Hvordan bruger jeg Ketolivs madplaner?

Videoen her viser, hvordan du nemt bruger Ketolivs madplaner, og tilføjer dem til din egen madplanlægger, til evigt brug

0 Shares

Hvordan tilføjer jeg en ret i madplanlæggeren?

Videoen her viser, hvordan man tilføjer en ret i madplanlæggeren’

0 Shares

Hvordan fjerner jeg en ret i madplanlæggeren?

Videoen her viser, hvordan man fjerner en ret i din madplanlægger

0 Shares

Hvordan udregner man næringsindhold i madplanlæggeren?

Videoen her viser, hvordan du kan udregne næringsindhold i madplanlæggeren

0 Shares

Hvordan søger jeg efter en opskrift fra madplanlæggeren?

Videoen viser hvordan du søger efter en opskrift, når du er inde i din madplanlægger

0 Shares

Hvordan kan man se en ret inde fra madplanlæggeren?

Videoen her viser hvordan du kan se en ret inde fra din madplanlægger

0 Shares
WordPress Theme built by Shufflehound.
Vores mål er at gøre livet nemmere for dig på keto. Det gør vi igennem madplaner, automatisk indkøbsliste og kalorieudregninger, og igennem et smukt fællesskab
KETOLIV