7.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Lækker hovedret som kan stå selvstændigt, og spises med godt grønt tilbehør
  • Smager utrolig godt. Asparges stegt i en lækker balsamico dressing, passer perfekt til kødet

Ulemper

Tid
7
Smag
10
Holdbarhed
7
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

En god hovedret med oksemørbrad på en bund af asparges. Grøntsagern er stegt i en timian balsamico eddike, som kombineres med et perfekt stykke oksemørbrad, der er bagt i ovnen til en perfekt kernetemperatur. Simpel og god.

Oksemørbrad med balsamico asparges

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid25 min
Ventetid1 t 15 min
Samlet tid1 t 40 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 752kcal
Kulhydrater: 7g
Protein: 50g
Fedt: 56g
Fiber: 1g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Oksemørbrad
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 tsk stødt paprika
  • 0,25 tsk tørret spidskommen
  • 3 stk hvidløgsfed
  • 500 gram oksemørbrad
  • 1 spsk smør
Asparges og gulerødder
  • 1 bundt asparges
  • 0,25 tsk salt
  • 2 tsk balsamico eddike
  • 0,5 tsk sennep
  • 1 stk gulerødder
  • 1 bundt frisk timian
  • 1 tsk smør

Fremgangsmåde

Oksemørbrad
  • Tag en stor frysepose og tilsæt olivenolie, paprika, salt, peber, spidskommen og presset hvidløgsfed. Bland det godt og
  • Afpuds din oksemørbrad og tilsæt den i posen. Bland det godt rundt og lad det trække i en halv time. Tilsæt lidt smør på en pande og steg din oksemørbrad ved hård varme på alle sider. Tag den af,
  • Tænd for ovnen på 200°, læg oksemørbraden i et ildfast fad, og bag den i ovnen til den her en kernetemperatur på 57° for medium og 60° for gennemstegt. Læg lidt stilke af frisk timian oven på kødstykket. Dine asparges skal have kort tid på panden, så begynd på dem når kødet er ca. 50°.
  • Lad kødet afkøle i 5 minutter inden du skærer det.
Asparges og gulerødder i balsamico
  • Skær ca. 1-2 cm af bagenden af dine asparges, og skær din gulerod over 2-3 gange, og derefter i tykke strimler. Bland balsamico eddike, sennep, salt og lidt hakket frisk timian i en skål. Tilsæt smør på en pande og steg gulerødderne i 2-3 minutter. Tilsæt derefter asparges og balsamico blandingen. Steg det i 3-4 minutter.
  • Vi kan bestemt også anbefale vores blodappelsin og avocadosalat, som tilbehør til denne!
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her