5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Anderledes og æstetisk
  • Lækkert at servere til selskab

Ulemper

  • Manuelt forberedelse med at samle okserullerne
Tid
8
Smag
10
Holdbarhed
8
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

En utrolig lækker opskrift der serverer oksefilet på en spændende og æstetisk måde. Retten smager godt, med et pift af lime og en god kombination i tomatsalaten. De grillede aubergine og squash i tomatsalaten giver god mæthed! Generelt en utrolig god Keto ret!

Okseruller med tomatsalat og grillet aubergine

Bedøm denne ret

0 fra 0 stemmer
Køkkentid25 min
Ventetid10 min
Samlet tid35 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 866kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 49g
Fedt: 67g
Fiber: 4g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Okseruller
  • 350 gram oksesteg
  • 2 stk peberfrugter af forskellige farver
  • 1 stk rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk lime
  • 20 stk tandstikker
Kryddermix
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk stødt paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver, kan undlades
  • 1 tsk tørret spidskommen
  • 0,5 tsk tørret oregano
Guacamola
  • 1 stk avocado
  • 2 stk hvidløgsfed
Tomatsalat med grillet aubergine
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk squash
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 stk løse tomater
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 100 gram mozzarella
  • 1 tsk balsamico eddike

Fremgangsmåde

Okseruller
  • Start med at blande alle krydderierne til kryddermixen i en skål.
  • Skær oksefileten ud i skiver, som du senere skal bruge til at lave ruller med. De skal være ca. 1⁄2 cm i tykkelsen, 5 cm i bredden og 10-12 cm i længden, alt efter hvordan dit oksestykke er.
  • Skær peberfrugt og løg i strimler.
  • Vend oksefileten i krydderiblandingen, og varm olivenolien på en pande.
  • Steg kød, peberfrugt og løg på panden i ca. 4-5 minutter. Drys med krydderi blandingen, hvis du har mere tilbage, så peberfrugterne også får lidt krydretsmag. Tag det af panden, når det er gennemstegt. Gem panden med stegefedt til senere.
  • Form nu dine okseruller ved at rulle peberfrugt og løg ind i oksekødet, og stik en tandstik igennem for at holde på formen. Gør det med alle dine stykker.
  • Pres lidt limesaft over dine okseruller inden servering.
Guacamole
  • Lav guacamole af most avocado og presset hvidløgsfed, eller spis friskeavocadoskiver til.
  • Skær aubergine og squash i strimler, og steg dem på kød panden. Dryp med lidt mere olivenolie.
  • Skær tomater i både, og anret tomatsalaten med skiftevis aubergine, squash, tomater og hakket basilikum. Læg mozzarella på toppen. Slut af med et dryp balsamico, lidt salt og peber og hakket basilikum på toppen.
Noter:
Hvis du synes 866 kalorier per person er for meget, kan du undlade avocadoen, og så får du kun 739 kalorier. Hvis du er i ketose, anbefaler vi dog at du blot spiser til du er mæt. 
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her