Medlemsmenu

Interesseret i at lære om Keto? Tjek vores nye vidensbank ud!

Forstå tallene i vores opskrifter

Det kan godt være teknisk at forstå ernæringsindhold, vores indkøbspris, scorer og alle de andre tal vi har i vores opskrifter. Derfor har vi lavet en beskrivelse, så det er nemmere at forstå.

Opskriftens kulhydrat indhold:
I toppen af vores opskrifter skriver vi opskrifternes antal kulhydrater. Her skal du være opmærksom på, at vi allerede har fratrukket fibre, som er lovpligtigt i Danmark.

I andre lande oplyses samlede antal kulhydrater, og derudover oplyses fiber og sukker. Fiber skal man derefter trække fra det antal kulhydrater der står listet, for at vide hvor mange kulhydrater der er i, som du rent faktisk optager. I Danmark er fibre allerede fratrukket.

Vi oplyser derfor præcist hvor mange kulhydrater der er i retten, som påvirker dig.

Det skriver vi på en overskuelig måde på forsiden af alle retter, når du leder efter gode opskrifter.

Fordele og ulemper:
På alle vores retter skriver vi fordele og ulemper ved retterne. Det kan være, at de er lette og hurtige at lave, de har et næringsindhold der er eksakt efter bogen i forhold til et næringsindhold der egner sig til KETO, eller det kan være, at retten bare smager helt igennem fantastisk. Der er ganske få ulemper, da vi ikke tilføjer retter til siden, der havde for mange ulemper.

Score og vurderinger:
Vi giver alle retter en scorer på tid, smag, holdbarhed og ingredienser.
Tid er hvor lang tid den tager at lave, og er oftest baseret på køkkentid. Når en ret simre i flere timer, arbejder man ikke på maden, og det vurderer vi derfor oftest ikke. 
Smag vurderes på, hvor godt vi synes retten smagte da vi lavede den
Holdbarhed er baseret på rettens samlede holdbarhed. En god gryderet holder sig oftest længere end en ret med salat, og scorer derfor oftest højere.
Ingredienser vurderes på, hvor mange ingredienser retten indholder, og derfor lidt hvor dyr den faktisk er at lave. Det kan også trække ned, hvis der er for mange specialingredienser.

Køkkentid, ventetid og samlede tid:
Køkkentid er hvor lang tid du aktivt skal arbejde i køkkenet for at lave retten
Ventetid er hvor lang tid en ret eventuelt skal simre, stege, koge eller bage.
Samlede tid er hvor lang tid retten potentielt kan tage at lave.

Næringsindhold af retten:
Når vi laver en ret, vurderer vi hvor mange personer denne ret er til. Derefter tager vi alle ingredienser retten indeholder, og udregner deres næringsindhold hver især fra DTU fødevarerinstitut (https://frida.fooddata.dk).

Når vi har den samlede mængde af kalorier, kulhydrater, protein og fedt, dividerer vi det med antal personer retten er til.

Hvis en hel ret derfor har 1781 kalorier, og den rækker til 4 personer, indeholder retten 445,25 kalorier per person. Det er ikke altid helt nøjagtigt, da nogle spiser mere end andre, men det er den mest nøjagtige måde at udregne dette på.

Denne metode er uafhængig af, hvor mange personer du laver retten til. Hvis du derfor ændrer i antallet af personer og ingredienserne bliver mindre – Så er næringsindholdet per person stadig korrekt.

Indkøbspris
For mange retter har vi udregnet en indkøbspris for retten. Vi har lavet udregningen fra REMA1000. Udregningen er for alle ingredienser til det antal personer den står til.

Hvis en ret er til 4 personer og har 17 ingredienser, har vi fundet prisen på alle 17 ingredienser. Det er den samlede pris for retten. Dette har vi divideret med antal personer, altså 4, for at få prisen per person.

Årsagen til, at vi udregner prisen per person er, at mange retter i antallet, og vi derfor ønsker at vise hvor meget den circa koster per person, uanset hvor mange du er.

Vi forsøger at lave vores madplaner så ingredienser går igen. Du vil derfor oftest opleve, at vores madplaner er væsentligt billigere end de enkeltstående retter – Men det er jo kun en positiv overraskelse 😊

Left Menu Icon