11.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • En rigtig god marinade til kyllingespydene
  • Smagfuld og god broccolisalat
  • Hverdagsret som kan spises af alle, Keto eller ej

Ulemper

Tid
8
Smag
10
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

I denne ret laver vi lækre kyllingespyd, og marinerer det med en udsøgt peanutdressing, som passer perfekt til kylling, og gerne må laves på grill. Den er god til enhver årstid, og matches med en broccolisalat, der byder på masser af fibre og smag. Det er en rigtig hverdagsret, der kan spises af alle, Keto eller ej.

Peanutmarineret kyllingespyd med broccolisalat

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid20 min
Ventetid16 min
Samlet tid36 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 774kcal
Kulhydrater: 11g
Protein: 65g
Fedt: 50g
Fiber: 4g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Peanutmarinade og kyllingespyd
  • 12 gram peanutbutter ca. 1 spsk
  • 10 gram sukrin
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 tsk sambal oelek (stærk chilipasta)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt paprika
  • 400 gram kyllingebryst
  • 1 stk peberfrugter
Dressing til broccolisalat
  • 150 gram creme fraiche 18%
  • 2 tsk sukrin
  • 1 tsk rødvinseddike
  • 1 spsk citronsaft
Broccolisalat
  • 1 stk broccoli
  • 20 gram solsikkekerner
  • 1 stk rødløg
  • 100 gram bacon
  • 10 gram rosiner

Fremgangsmåde

Kyllingespyd
  • Lav peanutmarinaden til din kylling ved at blande alle ingredienserne i en skål og røre det godt sammen, så marinaden bliver blandet. Hæld den i en frysepose.
  • Skær kyllingestykkerne i passende spisestørrelse og tilsæt dem i fryseposen. Skær peberfrugt i store bidder, og tilsæt det også til posen.
  • Lad det ligge lige indtil du har lavet din broccolisalat, da den har godt af at trække lidt i marinaden.
Broccolidressing
  • Steg bacon på en pande. Når det er færdigstegt, smuldrer du det i en stor skål, som du senere skal bruge til resten af din broccolisalat.
  • Skær herefter broccoli i bundter og tilsæt det til panden. Steg det ved hård varme i baconfedtet i et par minutter. Lav dressingen imens, og vend i din broccoli ofte.
  • Rør dressingen til broccolisalaten sammen, creme fraiche, sukrin, balsamico og saft fra ca. en halv citron, og smag så til med salt, peber og citron.
  • Tag din broccolibuketter af, og læg dem i skålen med bacon. Steg nu solsikkefrø på panden i et par minutter, og hæld det over i skålen. Sæt skålen med broccoli på køl, imens du steger dine kyllingespyd, og hæld dressingen over lige inden servering. Så bliver buketterne køligere, så dressingen ikke smelter og bliver til tynd væske.
Kyllingespyd og servering
  • Vend spyddene i vand, hvis det er af træ. Så brænder de ikke så let på. Lav så kyllingespyd ved at sætte kylling og peberfrugt fast på skift af hinanden. Steg på en pande i lidt fedtstof på en pande, eller lav dem på en grill. Vend dressingen til broccolisalat i din skål på køl, og top med ganske få rosiner på toppen.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her