1.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Gode og praktiske til madpakken
  • Smager godt og kan varieres med indhold

Ulemper

  • Lidt forberedelsestid
Tid
7
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
7

Endelig vurdering af retten

Pirogger er en god og lækker idé til frokost. De er faktisk forholdsvist nemme at lave, og er utrolig fedt at kunne hive frem til frokost. De er ganske fede på grund af dejen, og du kan naturligvis variere indholdet efter det du kan lide. En god keto madpakke!

Pirogger med parmaskinke

Bedøm denne ret

5 fra 2 stemmer
Køkkentid20 min
Ventetid12 min
Samlet tid32 min
Opskrift til: 6 pirogger
Type: [Keto]
Kalorier: 365kcal
Kulhydrater: 1g
Protein: 19g
Fedt: 28g
Fiber: 2g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Dejen
  • 60 gram mandelmel
  • 30 gram kokosfibermel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 175 gram revet ost
  • 5 spsk smør ca. 75 gram
  • 1 stk æg
Fyld
  • 1 stk rødløg
  • 2 stk hvidløgsfed
  • 2 spsk smør til stegning
  • 80 gram frisk spinat
  • 150 gram parmaskinke
  • 1 tsk balsamico eddike
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peber

Fremgangsmåde

  • Tænd for ovnen på 190°
Fyld
  • Hak løg og steg det i smør på en pande. Skær parmaskinke i mindre stykker og tilsæt det panden, sammen med presset hvidløg. Steg det i nogle minutter og tilsæt basilikum, balsamico eddike, salt og peber samt spinat. Steg det i ca. 4-5 minutter indtil spinaten er skrumpet ind. Tag det af varmen og lav dejen
Dejen
  • Tag en lille skål og smelt smørret i mikrobølgeovnen så det er blødt eller smeltet. Hav det klar og gå videre til næste punkt
  • Læg revet ost i en mellemstor skål der egner sig til mikrobølgeovnen og giv det 20 sekunder på fuld varme. Tag det ud og rør i det, og giv det 20 sekunder mere. Gør dette 2-3 gange, indtil osten er smeltet godt.
  • Tag den ud og tilsæt mandelmel, kokosmel, salt, bagepulver, blødt eller smeltet smør og et æg. Rør det godt rundt.
Samling af pirogger
  • Del dejen i 5-6 pirogger, eller flere hvis du laver dobbeltportioner. Tag et stykke bagepapir og pres en af dejene flade. Vi brugte endnu et stykke bagepapir ovenpå, og brugte en kagerulle til at gøre dejen helt flad.
  • Læg fyld på én side af dejen, lige en halv cm fra kanten. Fold dejen over og tag en gaffel, hvorefter du trykker langs kanten hele vejen rundt og "lukker og forsejler" piroggen. En af vores gik i stykker, men dette kan sagtens reddes ved at forsøge at lukke dejen med fingrene. Den skal nok smelte sammen
  • Gentag med resten af dine pirogger. Bag dem i ca. 12-15 minutter eller indtil de har fået en god farve. Indholdet er helt stegt, så når de ser sprøde og færdige ud, er de uden tvivl også klar!
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her