6.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Utrolig lækker og med et tvist af lime
  • En burger ud over det sædvanlige

Ulemper

  • Langtidsstegt
Smag
10
Tid
7
Holdbarhed
8
Ingredienser
9

Endelig vurdering af retten

Pulled pork af langtidsstegt nakkesteg, der bliver utrolig mør. Vi spiser det i burgere af oopsies, og med tilsat coleslaw. Nemme, sjove og lidt mærkelige burgere, der endte med at blive firkantede fordi dejen smeltede sammen

Pulled pork burger af nakkesteg

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid10 t
Ventetid25 min
Samlet tid10 t 25 min
Opskrift til: 4 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 748kcal
Kulhydrater: 6g
Protein: 49g
Fedt: 54g
Fiber: 2g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

  • 1000 gram nakkesteg
  • 50 gram sukrin 5 spsk
  • 3 tsk stødt paprika
  • 3 tsk peber
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk sennep
  • 2 tsk chiliflager
Burgerboller af oopsies
  • 4 stk æg
  • 130 gram flødeost
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk loppefrøskaller
  • 1 stk dressing til pulled pork burger, kan undlades
Coleslaw
  • 0,5 stk hvidkål
  • 1 stk gulerødder
  • 125 gram creme fraiche 18%
  • 20 gram mayonnaise
  • 1 tsk sennep
  • 3 spsk citronsaft
  • 10 gram sukrin ca. 2 tsk

Fremgangsmåde

Pulled pork aftenen før
  • Helst dagen før, eller en god time inden kødet skal i ovnen, smøres den med en "rub" af sukrin gold, paprika, peber, salt, cayennepeber, chiliflager og sennep.
Pulled pork på dagen
  • Tænd ovnen om morgenen på 110°. Bag kødet på midterste rist. Læg eventuelt et fad med vand i bunden, for at dampe kødet yderligere, og give det en bedre skorpe.
  • Bag den i minimum 8 timer - Gerne 10-12. Tag den ud og riv kødet fra hinanden med to gafler
Coleslaw
  • Hak hvidkål og riv gulerødder, og læg det i en skål. Bland creme fraiche, mayonnaise, sennep, citronsaft, sukrin og salt og peber i en anden skål, og mix det godt sammen. Bland dressingen sammen med hvidkål og gulerødder. 
Burgerboller af oopsies
  • Del æggeblommer og æggehvider i hver sin skål. Pisk æggehvider helt luftige. Pisk æggeblommer sammen med flødeost, bagepulver, loppefrøskaller og salt. Lad det stå i 5 minutter. Vend forsigtigt æggehviderne over i skålen med æggeblommer, og vend det forsigtigt rundt. 
  • Læg dem i 8 lige store klumper på en bageplade med bagepapir. Vi var dårlige til at lægge dem med mellemrum, så dejen smeltede sammen, hvorfor vores burgere blev firkantet!
  • Bag dem i ca. 25 minutter på 150° grader.
    Du kan godt bage dem på 110° grader, hvor du alligevel bager din pulled pork, men så skal det have godt 45 minutter. Hold øje med dem.
  • Server burgerboller af i oopsies og med coleslaw i.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her