10.0 Kulhydrater / pers.
Fordele
- Hurtig og nemt
- Lækkert
Ulemper
- Det meste af fedtet kommer fra olie, som er næringsfattigt
Endelig vurdering af retten
En salat med rucola, kerner, olivenolie og et lækkert stykke kylling. Vi laver desuden en god dressing, der krydres med lidt timian og andre ting, der gør salaten lidt federe og lækre. Retten er hurtig, nem, lækker og mættende
Rucolasalat med bagte tomater
Bedøm denne ret
Ingredienser
Salat
- 250 gram kyllingebryst
- 200 gram rucola
- 100 gram frisk spinat
- 100 gram cherrytomater
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk peber
- 40 gram solsikkekerner
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 3 stk hvidløgsfed
- 2 tsk æblecidereddike
- 5 gram sukrin ca. 1 tsk
- 1 tsk sennep
Fremgangsmåde
- Krydder kyllingen og steg det på panden i lidt olivenolie
- Lav dressingen imens, ved at blande olivenolie og æblecidereddike i en skål Tilsæt så sukrin og sennep og pres hvidløg i skålen. Bland det godt, og gem det til servering.
- Hak spinat og læg det i en skål med rucola. Tilsæt cherrytomater og drys med salt og peber.
- Steg solsikkekerner på en tør pande i 2-3 minutter. Hæld dressingen over salaten imens og bland den godt. Drys kerner over salaten og læg kylling ved. Hurtigt og lækkert!