5.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Sund og nærende
  • God mæthedsfornemmelse
  • God smag
  • 5g kulhydrater per 100g, og må derfor spises på keto

Ulemper

  • Lidt dyrt at lave
  • Mange kalorier per 100g, og skal derfor spises moderat.
Tid
10
Smag
9
Holdbarhed
9
Ingredienser
6

Endelig vurdering af retten

Rugbrød er for mange (i norden) et must, men her kommer stenalderbrød til undsætning for alle på Keto / LCHF. Dette brød har kun 5g kulhydrater per 100g, og du må derfor godt spise det på keto, Du skal dog tænke over, at selvom kulhydratindholdet er lavt, er kalorietætheden høj.

Stenalderbrød

4.8 fra 5 stemmer
Køkkentid14 minutter
Ventetid55 minutter
Samlet tid1 time 9 minutter
Antal serveringer: 22 skiver
Kalorier: 230kcal
Kulhydrater: 5g
Protein: 8g
Fedt: 17g
Fiber: 3g

Næringsindholdet er per person/stk

Print opskriften

Ingredienser

  • 100 gram hørfrø
  • 150 gram græskarkerner
  • 100 gram sesamfrø
  • 100 gram solsikkekerner
  • 100 gram mandler
  • 50 gram hasselnødder
  • 75 gram revet ost
  • 5 stk æg
  • 100 ml olivenolie
  • 1,5 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 160° C.
  • Hak mandler, hasselnødder og græskarkerner groft
  • Bland alle ingredienserne i en stor skål og smør en passende form med fedtstof
  • Kom ingredienserne i formen og sæt formen i den forvarmede ovn
  • Bag brødet i 50-60 minutter ved 160° C.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her
Kalorier: 230kcal | Kulhydrater (netto): 5g | Protein: 8g | Fedt: 17g | Mættet fedt: 0g | Flerumættet fedt: 0g | Monoumættet fedt: 0g | Transfedt: 0g | Kolesterol: 66mg | Natrium: 26mg | Kalium: 0mg | Kostfibre: 3g | Sukker: 0g | Vitamin A: 0IU | Vitamin C: 0mg | Calcium: 0mg | Jern: 0mg
Brødet rækker til 10-11 personer. Kalorieudregningen tager udgangspunkt i 22 skiver, således at du ved, hvad én skive ca. indeholder.
Har du lavet retten?Vis os den! Tag @ketolivdk eller hashtag #ketoliv!