Stine tabte sig med Keto

Hun har overvundet et stort mentalt og socialt pres, og er kommet ud på den anden side – gladere og sundere end nogensinde før.

Hør Stines mange guldkorn og imponerende historie, der er værd at læse! 👇

 

“Min største motivation er helt klar at se mine datters øjne hvor lykkelig hun er over jeg kan lege nede på gulvet, hoppe på en trampolin og være ude og bade med hende uden jeg skal dække mig vildt og voldsomt ind.”

Min historie startede i december 2017 hvor en af mine rigtig gode veninde og på det tidspunkt kollega, prikkede til mig om jeg ikke vil være med til at starte op på LCHF hun havde tidligere erfaret en stor succes med vægttab. Jeg havde i en periode snakket om hvor frustrerende det var at puls size tøj er så dyrt i forhold til det tøj man kan købe i H&M, Only osv.

Vi blev enige om at december gik vi all in med kulhydrater, juleslik og druknede os sig i diverse ting og sager. Og så startede vi op d. 2/1-2018 – vi startede med at oprette en Facebook gruppe hvor det kun var os og vi kunne dele alt både vægt, mad og ens op- og nedture.

Jeg havde samtidig en lille ”gulerod” som jeg lavede til en personlig udfordring nemlig at nu var det på tide at folk fik øjne op for at jeg ren faktisk kan udrette noget. Så nu var det på tide at bevise overfor andre at jeg ren faktisk have en rygrad som ikke kun var lavet af kage, men også en der var viljefast. Men det var ikke kun det min lille ”gulerod” bestod af, mine forældre havde inviteret hele familien til Rhodos og der have jeg et mål og det var at tabe 25kg inden vi skulle afsted i slutningen af august 2018.

Månederne gik og det ene kilo tog det andet, tøjet blev for stort, folk begyndte at kommentere på hvor sejt det var jeg tabte mig og så går det jo altid lidt nemmere.
Jeg spiser 3 måltider i løbet af dagen som altid bestod af:

Morgenmad: Æggelatte
Frokost: 4 spejlæg med ost og mayonnaise
Aftensmaden: Lidt forskelligt, jeg er stor fan af kylling i karry med blomkålsris, så det står menuen tit på.

Så kom ferietiden med Keto

Tiden gik og nu skulle vi endelig på ferie, men vægten var ikke som jeg have ønsket mig (Vi vil ikke angive mængden af kg, af henhold til fødevareloven). Det var noget af et nederlag og hvad gør man når man får et nederlag, for mit vedkommende begyndte jeg at spise og spise og spise på vores ferie, det resulterede i at jeg tog en del på igen. Av den var ikke sjov. Jeg havde det dårligt, jeg kunne ikke sove, jeg var stakåndet, men alligevel kunne jeg mærke inde i mig selv, at det ren faktisk lige var det jeg have brug for. Jeg var pludselig 100% oplagt på at komme hjem og komme i gang igen.

 

“[…] Jeg fortryder ikke et eneste af mine valg jeg har taget igennem de 15 måneder jeg har været på LCHF for jeg kan se jeg har det godt og min krop er på toppen.

Det har ikke været nemt, men nogle helt bestemte ting har hjulpet

Dagene er ikke altid nemme at komme igennem uden at have sukkertanker, trangen til at tænke bare lige et stykke det skader jo ikke, men jo det gør det, hvis ikke på vægten, så din viljestyrke. Der har været mange tanker og blandende følelser med undervejs og det har jeg brugt den Facebook gruppe min veninde og jeg oprettede i starten.

Jeg fortryder ikke et eneste af mine valg jeg har taget igennem de 15 måneder jeg har været på LCHF for jeg kan se jeg har det godt, min krop er på toppen og jeg er 38 kg lettere.

Jeg sidder nu her og udlever min drøm, ved at skrive dette ud til andre igennem ketoliv. Jeg har min blog hvor jeg prøver at komme ud til så mange som overhovedet muligt for at hjælper andre med en kostplan. Jeg brander for at hjælpe andre med at få det lige så fantastisk jeg har det nu.

Min fremtid er sikret, med fuldtidsarbejde som jeg trives suverænt med. Det stiger mig ikke længere til hovedet ved at have travlt, det ser jeg nu som noget positivt og tager det som en udfordring.

Q&A med Stine – Spørgsmål og svar

Inden du begyndte på LCHF / Keto – Oplevede du noget respons fra andre? Negativ/positiv?

Jeg fik ikke rigtig noget respons fra nogle inden jeg startede på LCHF/keto, men de første par måneder efter jeg var startet, fik jeg utrolig meget negativt respons fra folk rundt om ring, men også fra mine tætteste. Jeg have læst rigtig godt op på LCHF, så jeg viste at det ikke var dårligt for min krop og bad de forskellige som kom med negativ respons om at læse på det, inden de stemplede det som dødeligt.
Det har nu resulteret i at mange af de tætteste jeg har ren faktisk er startet på LCHF og har det godt.

Havde du prøvet andre diæter, kostændringer eller kure?

Jeg har aldrig været på andre diæter, kurer eller noget. Jeg var på det tidspunkt hvor jeg startede 24 år og ikke haft tanken om at tabe mig. Jeg har manden, datteren og det hele gik/går rigtig fint, så det har aldrig straffet mig at jeg kunne tabe mig, indtil jeg blev så træt af at når jeg skulle ud og have nyt tøj, så kostede et bar nye bukser 700kr.

Har du kørt linjen helt ren, eller haft on/off perioder?

Jeg har bestemt ikke kørt en ren linje tværtimod, jeg har lyttet rigtig meget til min krop undervejs og taget én off dag en gang imellem en weekend, men det er vigtigt for mig at det kun er ÉN dags off dag, for ellers er risikoen for at det er en vedvarende off periode stor. Men husk ny at lytte til din krop, det er altså ok at nyde livet, men husk nu også på at dagen i morgen starter man med LCHF. Husk nu på at en off dagen/ synde dag – kært barn har mange navne. Hun bider en bag i dagen efter, det har jeg erfaret så rigeligt. Det kan tage rigtig lang tid at komme i ketose igen og få tømt kroppen for kulhydrater.

Hvor lang tid har du kørt keto/LCHF mad

Jeg har levet efter LCHF i 15 måneder, med få off dage

Hvad har været det sværeste ved at lave kostomlægningen?

Jeg synes ikke der har været noget som har været svært ved at lave en kostomlægning, det er så super lækkert noget man vi må spise og man kan lave alverdens mad, man skal bare have det positive sind frem og ikke det negative som kun ser udveje.

Talte du kalorier i starten? Gør du det stadig?

Jeg har i en månedstid talt kalorier, men det gør jeg ikke mere, jeg spiser når jeg er sulten og spiser til jeg er mæt. Det eneste jeg tæller og kulhydrater, og det holder jeg mig gerne på max 10g, da det fungerer bedst for mig.

Hvad gjorde/gør du sammen med andre, der ikke spiser LCHF?

Jeg har altid spurgt om det var sådan så der var noget jeg måtte spise, og hvis der ikke var det, har jeg selv taget med.

Hvordan har du det, når du spiser LCHF? Kontra hvis du i en periode spiser brød, slik og is?

Jeg har det hele fantastisk når jeg spiser LCHF, min krop og let, jeg er ikke oppustet og jeg har en energi som inden ende vil tage. Hvorimod på mine off dage har jeg det ok, min krop føles tung, men det er faktisk værst dagen efter, jeg har pludselig ingen mæthedsfornemmelse, evig hovedpine, inden energi, og det værste er at jeg føler jeg har tømmermand.

Oplever du at komme i ketose?

Ja det gør jeg, jeg får en elendig ånde, så jeg nærmest børster tænder hvert 5 minut.

Dyrkede du motion sammen med kostændringen? Og dyrkede du motion inden?

Jeg har vært meldt ind i et fitnesscenter i én måned og trænede der hverdag i nogle timer, men det er jeg stoppet med igen, nu laver jeg en 30 dages udfordring med maveøvelse, for jeg har en del løsmaveskind, som jeg har fået bevilliget operation til, men jeg prøver alt hvad jeg kan for at se om jeg kan træne det væk i stedet.

Hvad var din største motivation?

Min største motivation er helt klar at se mine datters øjne hvor lykkelig hun er over jeg kan lege nede på gulvet, hoppe på en trampolin og være ude og bade med hende uden jeg skal dække mig vildt og voldsomt ind.
min anden motivation er at være et forbillede overfor andre at det kan ren faktisk godt lade sig gøre, uanset hvilken position man står i, uddannelse, fuldtidsarbejde eller fuldtidsfamilie menneske.

Hvad er dine bedste 3 råd til andre, der ønsker at starte på keto?

Mine 3 bedste råd til dig vil være
1. Lyt til dig selv
2. Hav altid dit køleskab, skuffer og grønsagsskuffe fuldt med det du gerne må spise, for så falder man ikke i.
3. Tro på dig selv, uanset hvor mange der sætter spørgsmålstegn ved LCHF, så ved du at det er det bedste for din krop.