13.0
Kulhydrater / pers.

Fordele

  • Rimelig mængde af køkkenforberedelse
  • Utrolig velsmagende
  • En lækker kombination af ingredienser

Ulemper

Tid
8
Smag
10
Holdbarhed
9
Ingredienser
8

Endelig vurdering af retten

En alt igennem god og gennemtænkt ret, der smager super godt. Den er velegnet til alle, Keto eller ej, og er super smagfuld fra fløde og soltørrede tomater. Vi spiser den med blomkålsris, da det her er et oplagte valg. En gennemtænkt og velsmagende ret

Toscansk kyllingeret med soltørrede tomater og blomkålsris

Bedøm denne ret

5 fra 1 stemme
Køkkentid25 min
Ventetid30 min
Samlet tid55 min
Opskrift til: 2 personer
Type: [Keto]
Kalorier: 746kcal
Kulhydrater: 13g
Protein: 55g
Fedt: 51g
Fiber: 6g

Næringsindholdet er per person/stk

Pin Print opskriften

Ingredienser

Toscansk kyllingeret
  • 1 spsk olivenolie
  • 5 stk hvidløgsfed
  • 350 gram kyllingebryst
  • 100 ml piskefløde
  • 100 ml ketoliv bone broth, kan undlades
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk chiliflager
  • 60 gram frossen spinat
  • 50 gram soltørrede tomater
  • 75 gram parmesan
Blomålsris
  • 2 spsk smør
  • 350 gram blomkålsris

Fremgangsmåde

  • Vi starter med at lave vores toscanske kyllingeret, da den skal i ovnen. Tilsæt olivenolie på en pande, og hak eller pres hvidløgsfed og tilsæt dette. Lad det stege lidt, uden at det brænder på. Skub hvidløg ud til kanten, skær kylling i nogle 4-5 stykker og steg dem på panden.
  • Når kyllingen er stegt lidt, tilsætter du piskefløde, kyllingebouillon og alle krydderierne, og lader den simre i 5-10 minutter, så den tykner lidt. Tilsæt nu den frosne spinat, hak soltørrede tomater og tilsæt dem også. Lad nu retten simre indtil det frosne spinat er optøet, og smag efterfølgende til med salt og eventuelt lidt kværnet peber. Tænd ligeledes for ovnen på 200°.
  • Flyt kyllingestykkerne over i et ovnfast fad, og hæld resten af indholdet fra panden med over. Riv parmesanosten og bland den med sovsen, og bag retten i 25 minutter i ovnen. Lav blomkålsris, så det passer med, at kyllineretten er færdig.
Blomkålsris
  • Tilsæt smør på panden fra før, og når smørret syder lidt, tilsætter du blomkålsris. Steg det ved hård varme i 4-5 minutter, og husk at røre ofte, så dine blomkålsris ikke brænder på. En alt igennem god og velsmagende ret.
VejledningForstår du ikke tallene i opskriften? Læs her